מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

סופגנית השף

מצרכים ל 10 מנות:

 

המילוי:

350 גר' פילה סלמון

150 גר' שמנת צמחית

2 כפות בזיליקום

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

 

את הכל לערבב יחד לאחר טחינת הדג דק מאוד (לערבב במידת  האפשר כמו הקצפה)

 

מצרכים לסופגניה:

 

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים

3 ביצים

1.5 כוסות מים פושרים

1 קליפת לימון ו 1 כף לימון כבוש רצוי

חצי כוס שמן

2 קורט מלח גס

2 קורט כוסברה טחונה (אבקה)

סופגנית השף פילה סלומון

אופן ההכנה:

 

  1. ממיסים את השמרים עם מים וקורט סוכר.
  2. מוסיפים את הקמח והביצים כולל השמן והלימון הכבוש ולשים טוב את הכל.
  3. יוצרים כ 15 כדורים גדולים ויפים ומניחים על נייר אפייה רצוי משומן לעוד כשעה להכפיל את נפחו.
  4. מחממים שמן עמוק ומטגנים עד לצבע זהוב שמני הצדדים.
  5. עם שק זילוף או מזרק מזלפים במרכז הכדור את מוס הסלמון.

 

אופן ההגשה:

 

בצחת אישית מניחים סופגניה אחת ומעל מוזגים מעט עגבניות מיובשות מדוללות עם קצת לימון ולצידו אפשרי צנוניות פרוסות דק עם רצועות דקות של פלפל חריף ירוק מתובלים בלימון

 

חג שמייח, בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן