מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

נחמה לנשמה

מצרכים למרק בסיסי:

6 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל יבש גדול קצוץ

3 שינוי שום פרוסות דק

4 גבעולי סלרי קצוצים

4 תפוחי אדמה (אדום רצוי) חתוכים לקוביות קטנות

4 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

3 כפות קמח

קורט מלח גס

המצרכים להוספת טעמים שונים מהמזרח הרחוק בהתאם לכמות של המצרכים הבסיסיים:

1 כף גדושה של סוכר חום

2 כלות סויה

1 כף חומץ הדרים

1 פלפל ירקו חריף קצוץ

1 בצל ירוק בחיתוך אלכסוני ללא השורש הלבן

3 קורט הל טחון

קורט קינמון טחון

2 קורט פלפל לבן

תוספות שונות: ניתן להוסיף למרק גם: 350 גר' נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות או 350 גר' רצועות בקר פרוס דק, 350 גר' של דג (לא חשוב איזה) חתוך לקוביות קטנות- במידה והוספתם דג יש להוסיף גם חופן כוסברה קצוצה דק.

אופן ההכנה:

  1. את כל הירקות החתוכים יש להכניס לתוך הסיר לפי הסדר כל ירק בהפרדה של 2 דקות בין כל ירק: גזר, בצל, שום, סלרי, תפ"א וקישוא.
  2. להוסיף את הקמח והמלח לערבב היטב ולמלא את הסיר ב 2 ליטר נוזל.
  3. להביא לרתיחה ולבישול כ 30 דקות ולהנמיך את האש לעוד 10 דקות.
  4. במידה ומוסיפים את תוספות הבשר והדג יש להכניס אותו ברתיחה הראשונה ולהמשיך בבישול של המרק לעוד כ 30 דקות.
  5. גם אם החלטתם ללכת על הטעם של המזרח הרחוק יש להוסיף את התוספות לסיר לפני הרתיחה.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן