מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

משהו מתוק ליד התה

כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את החורף בקינוח מתוק ועשיר. עם תחילת העונה הגשומה שלושה מתכוני קינוחים מושלמים להגשה לצד תה או קפה:

מאפה אוורירי של מאפינס לימון

רכיבים (עבור 12 יחידות)

2 ביצים גדולות

3/4 סוכר

60 מ"ל חלב

190 מ"ל שמן (שמן חמניות או שמן זית מעודן)

210 גר' קמח

7 גר' אבקת אפייה

קליפת לימון או תפוז

מעט מלח

½ כפית אבקת קינמון (אופציה)

הוראות הכנה

תחילה ערבבו יחד את החומרים היבשים: נפו את הקמח יחד עם אבקת האפייה והוסיפו מלח, אבקת קינמון וקליפת לימון והניחו בצד להמשך.

לקערה נוספת שברו ביצים הקציפו עם מטרפה או מיקסר והוסיפו את הסוכר בהדרגה עד שהתערובת תכפיל את גודלה.

כוונו את המיקסר על מהירות הקצפה נמוכה, הוסיפו חלב ושמן, והקציפו למשך מספר דקות נוספות.

לאחר מכן שהתקבלה תערובת אחידה הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. הקציפו על מהירות גבוהה למשך 2 דקות נוספות, לקבלת בצק אוורירי.

כסו את התערובת במטלית בד, מכסה או ניילון נצמד והניחו במקרר למינימום שעה (עדיף ללילה שלם) על מנת לתת לאבקת האפייה להתחיל בתהליך ההתפחה.

לאחר שזמן ההמתנה חלף, חממו מראש תנור בחום של 250ºC. הוציאו את הבצק מהמקרר וערבבו שוב בעזרת כף עץ. הכינו תבניות נייר בצורת מאפין, בתוך תבנית סיליקון. מלאו בערך כ-2/3 בכל תבנית. תוכלו להשתמש בשקית זילוף או בכף.

כוונו את טמפרטורת התנור ל-210ºC ואפו את המאפינס למשך כ-15 דקות, דקרו את המאפיס במרכז באמצעות קיסם וראו שהקיסם יוצא נקי – על מנת לוודא שהם מוכנים.

חשוב: במשך זמן האפיה אין לפתוח את התנור מאחר והמאפינס עלולים לשקוע.

הוציאו את המאפינס מהתנור והניחו אותם לצינון.

עוגיות שוקולד עשירות בציפוי מושלג

רכיבים:

85 גרם קקאו טהור

250 גרם קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

סוכר 250 גרם

2 כפיות תמצית וניל

4 ביצים גדולות

אבקת סוכר

הוראות הכנה:

ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. בקערה אחרת ערבבו חמאה, תמצית וניל וביצים.

הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה תוך ערבוב – למניעת גושים, עד לקבלת תערובת אחידה, וצננו במקרר למשך שעה לפחות. עדיף לחכות שלם. חממו תנור מראש בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס. עצבו כדורים קטנים והניחו אותם במגש תנור עם נייר אפייה. השאירו מספיק מקום בין כדור לכדור. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים את העוגיות בתוך רשת קירור. לאחר צינון פזרו אבקת סוכר למראה מושלג.

וביסקוטי בראוניז – המשלבים את העושר הדחוס של בראוניז בטקסטורת הביסקוטי שמאפשרת לטבול בשתייה החמה

מצרכים

40 גר' אבקת קקאו

75 גר' אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס  סוכר חום

150 גר' קמח

50 גר' אגוזי מלך טחונים

15 גר' חמאה מומסת

30 גר' אבקת סוכר

5 גר' מלח

3 גר' סודה לשתייה

10 גר' קורנפלור

10 גר' קמח כוסמין מלא

100 מ"ל מים

10 גר' שמן חמנייה

2 גר' שמרים

הוראות הכנה

ראשית, ערבבו את כל המרכיבים המהווים תחליף לביצה בקערה גדולה: קמח כוסמין, קורנפלור ושמרים. הוסיפו מים בהדרגה, ולאחריהם את השמן. בחשו והניחו את התערובת למשך כ-5 דקות. הוסיפו סוכר חום ואת החמאה המומסת ובחשו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.

ערבבו את שארית המצרכים בקערה נוספת, והוסיפו את התערובת היבשה לרטובה בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד.

שטחו את הבצק על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה, וצרו מלבן גדול. אפו את הבצק בחום 150ºC למשך כ-35 דקות.

הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס"מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה, למשך כ-15 דקות.

הפכו את הפרוסות פעמיים נוספות (בכל פעם אפו אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין, ובעלות טקסטורת קראנץ'.  צננו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או קופסה אטומה לשמירה על טריותן.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

קרדיט צילום: סטודיו TEKA

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן