טוויסט חורפי: מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו

5 0

החורף כבר כאן ומה יותר מפנק מחמין בייתי עשיר שימלא את הבית בניחוחות וטעמים.

 מצרכים:

1  צנצנת רוטב ברילה בזיליקום

1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9)

5  יחידות אסאדו חתוכות עם העצם

7  שיני שום

5  כפות שמן זית

2  בצלים חתוכים לרבעים

כפית מלח

200 גרם ערמונים

כפית פלפל שחור גרוס

כף גדושה פפריקה

מים לכיסוי הפסטה

3  כפות טימין – רק העלים

אופן הכנה:

1. מבשלים את הבוקטיני ומסננים

2.  במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.

3.  מערבבים בקערה את הבוקטיני עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.

4.  בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהבוקטיני, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.

5.  מכסים בשאר הבוקטיני.

6.  מכסים במים עד לכיסוי.

7.  עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף.

8.  אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ- 7 שעות.

המתכון באדיבות ברילה, צילום אפיק גבאי

Related Post

פיצה סביח

Posted by - 8 בפברואר 2023 0
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום הפיצה הבינלאומי שחל ב9.2  יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי,…

טבית – חמין עיראקי

Posted by - 18 במרץ 2020 0
הטבית הוא אחד המאכלים המובהקים של המטבח העיראקי. הוא מסמל את המשפחתיות, את ה"ביחד" ואת הכנסת האורחים. לרוב מכינים אותו…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות