גולש בנוסח ספרדי

מצרכים:
1.5 ק"ג כתף בקר מספר 6 חתוך לקוביות של 2 ס"מ
5 בצלים
1 בקבוק יין אדום יבש מרלו
6 שיני שום
6 כפות שמן זית
300 גר' שעועית אדומה יבשה (מושרת לילה לפני במים)
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
2 פלפל צ'ילי חריף
3 קורט מלח גס
10 משמשים יבשים
2 כפות כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
- מחממים את הסיר עם שמן זית וסוגרים את קוביות הבשר במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הבצל פרוס גס יחד עם השום והתבלינים.
- מכניסים את השעועית ומבשלים כשעה וחצי.
- לאחר מכן מוסיפים את המשמשים והיין ומבשלים עוד שעה על אש נמוכה.
- מכניסים את הכוסברה מבשלים עוד 5 דקות וסוגרים את האש.
אופן ההגשה:
בצלחת עמוקה שמים מחית תפוח אדמה או אורז לבן ומעל מוזגים מנה יפה של התבשיל.
בתאבון
מאסטר שף ליאון מנחם