מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

גולש בנוסח ספרדי

מצרכים:

 

1.5 ק"ג כתף בקר מספר 6 חתוך לקוביות של 2 ס"מ

5 בצלים

1 בקבוק יין אדום יבש מרלו

6 שיני שום

6 כפות שמן זית

300 גר' שעועית אדומה יבשה (מושרת לילה לפני במים)

3 כפות פפריקה מתוקה בשמן

2 פלפל צ'ילי חריף

3 קורט מלח גס

10 משמשים יבשים

2 כפות כוסברה קצוצה דק

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים את הסיר עם שמן זית וסוגרים את קוביות הבשר במשך 3 דקות.
  2. מוסיפים את הבצל פרוס גס יחד עם השום והתבלינים.
  3. מכניסים את השעועית ומבשלים כשעה וחצי.
  4. לאחר מכן מוסיפים את המשמשים והיין ומבשלים עוד שעה על אש נמוכה.
  5. מכניסים את הכוסברה מבשלים עוד 5 דקות וסוגרים את האש.

 

אופן ההגשה:

 

בצלחת עמוקה שמים מחית תפוח אדמה או אורז לבן ומעל מוזגים מנה יפה של התבשיל.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן