מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה

 מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים לכ-16 יח':

לעליי הבלינצ'ס:

2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל)

4 ביצים טרופות

75 גרם חמאה מומסת

1 כוס ו2/3 קמח

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

למלית:

1 קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם)

2 כפות גדושות גבינה לבנה

1/3 כוס סוכר אבקת סוכר

1 כפית תמצית רום

1 צנצנת דובדבני אמרנה

אופן ההכנה:

  1. לעליי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח.
  2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים.
  3. אני משתמשת בבלנדר מוט.
  4. מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, עם ציפוי נונסטיק.
  5. יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה.
  6. למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד.
  7. לקיפול: מורחים כף מלית על הצד החיוור של כל עלה.
  8. מפזרים כשני דובדבנים ומעט מהסירופ שבצנצנת מקפלים לחצי ואז שוב לחצי כך שיוותר משולש.
  9. מגישים

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן