מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

אורז תאילנדי

מצרכים:

2 כוסות אורז עגול מבושלים עם 3.5 כוסות מים וקורט מלח.

3 בצלים ירוקים פרוסים אלכסוני

חבילת פיטריות שיטאקי חתוכות

כפית סויה

כפית סוכר חום

כפית שמן שומשום

כפית שום כתוש

כפית מלח ים

2 קורט קינמון טחון

כפית גרידת קליפת תמוז

12 יח' פילה עוף פרוס לרצועות דקות (חלוטים כ 6 דקות)

חצי פלפל ירוק חריף רצועות דקות

2 כפות שמן קנולה להקפצת השום עם רצועות פילה והעוף

אופן ההכנה

  1. מכינים את האורז כפי שכתוב (כן האורז קצת יהיה רטוב)
  2. מחממים 2 כפות שמן קנולה מקפיצים את נתחוני העוף כ 2 דקות.
  3. מוסיפים את השום ומקפיצים.
  4. מוסיפים את הסויה, סוכר חום, שמן שומשום, מלח, קינמון ,פיטריות שיטאקי ומערבבים ביחד.
  5. מכניסים את כל המסה שנוצרה לתוך הסיר עם האורז ומערבבים בזהירות.
  6. מוסיפים לאחר מכן את הבצל הירוק טרי ומערבבים שוב בזהירות.

אופן ההגשה:

מוזגים בצלחת מרכזית אובאלית את האורז עם נתחוני פילה והעוף ומפזרים מעל את גרידת התפוז

אפשרי להגיש לצד סלט שורש מ: סלרי עם מלח ים ומיץ לימון טרי רצוי לגרד את הסלרי כמוש ערות ולהוסיף שמן זית.

אורז תאילנדי באדיבות zetaim

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן