אורז תאילנדי

מצרכים:
2 כוסות אורז עגול מבושלים עם 3.5 כוסות מים וקורט מלח.
3 בצלים ירוקים פרוסים אלכסוני
חבילת פיטריות שיטאקי חתוכות
כפית סויה
כפית סוכר חום
כפית שמן שומשום
כפית שום כתוש
כפית מלח ים
2 קורט קינמון טחון
כפית גרידת קליפת תמוז
12 יח' פילה עוף פרוס לרצועות דקות (חלוטים כ 6 דקות)
חצי פלפל ירוק חריף רצועות דקות
2 כפות שמן קנולה להקפצת השום עם רצועות פילה והעוף
אופן ההכנה
- מכינים את האורז כפי שכתוב (כן האורז קצת יהיה רטוב)
- מחממים 2 כפות שמן קנולה מקפיצים את נתחוני העוף כ 2 דקות.
- מוסיפים את השום ומקפיצים.
- מוסיפים את הסויה, סוכר חום, שמן שומשום, מלח, קינמון ,פיטריות שיטאקי ומערבבים ביחד.
- מכניסים את כל המסה שנוצרה לתוך הסיר עם האורז ומערבבים בזהירות.
- מוסיפים לאחר מכן את הבצל הירוק טרי ומערבבים שוב בזהירות.
אופן ההגשה:
מוזגים בצלחת מרכזית אובאלית את האורז עם נתחוני פילה והעוף ומפזרים מעל את גרידת התפוז
אפשרי להגיש לצד סלט שורש מ: סלרי עם מלח ים ומיץ לימון טרי רצוי לגרד את הסלרי כמוש ערות ולהוסיף שמן זית.
בתאבון
מאסטר שף ליאון מנחם