טור אישי מאת מרים פיירברג-איכר

27 0

תמונות הנשים הנרצחות שמתפרסמות לאחרונה בכל אמצעי התקשורת, כל אימת שעוד אישה מצטרפת לסטטיסטיקה הנוראית – כבר הפכו לצערי לחזון נפרץ.

נשים צעירות ומבוגרות, יהודיות וערביות, אימהות וסבתות, נרצחות בהינף סכין או אקדח בידי בן זוגן לחיים או בידי בן משפחתן ומותירות מאחוריהן ילדים שלא יזכו ליהנות מחום ואהבת אם ונכדים שנתלשים מהויית החיים שלהם, בתים מפורקים ומשפחות הרוסות.

גבר שרוצח אישה, לא רוצח רק אותה אלא רוצח גם את נפשות הילדים הרכים, שלעולם לא יתגברו על המעשה שעשה אביהן לאימא. הוא גם רוצח את הנפש של ההורים שלה ושלו, שיקרעו בין הרצון לתמוך בו כבן לבין הרצון להתנתק ממנו על מעשה רצח נפשע.  הוא פוגע בבני המשפחה המורחבת וגם מאיים על חייהן של נשים רבות נוספות, החוששות להגיע למעגל האלימות הנורא הזה.

אותם רוצחים שלא ידעו לשלוט בכעס, בקינאה וברצון לשלוט במחשבותיה או במעשיה של בת הזוג או בת המשפחה טוענים בבית משפט על אי שפיות זמנית שהביאה אותם לרצוח ואני תוהה מדוע באותן דקות של טירוף רגעי, כביכול, לא ידע הרוצח לפגוע בעצמו אלא דווקא באישתו?!

אני, אישית, אינני מקבלת את הטיעון הנלוז הזה ומאמינה כי כדי להגביר את כוח ההרתעה יש להעלות את רמת הענישה  ולהחמיר עם הרוצחים. אין לקצוב את עונשם, אין לחון אותם ויש להשאיר אותם מאחורי סורג ובריח עד סוף חייהם.

אפשר לצאת ממעגל האלימות! אך קשה לעשות את זה לבד ואפילו מסוכן לעשות את זה לבד! כאשר אישה מזהה תמרורי אזהרה או שוקלת לעזוב את בן זוגה, היא מעלה את רמת הסיכון בו היא נתונה. זהו השלב בו בן הזוג עלול לחוש שהוא מאבד הכל ואין לו מה להפסיד. כך היה במקרה של מיכל סלה ז"ל וכך במקרה של שירה איסקוב שניצלה בנס ולכן כל כך חשוב לפנות ברגעים אלו ולהיעזר באנשי מקצוע.

כאשה וכעובדת סוציאלית במקצועי הנושא מאז ומתמיד הדיר שינה מעיני. בתפקידי בעבר כמנהלת אגף הרווחה הקמתי את המרכז לשלום המשפחה ולטיפול במניעת אלימות במשפחה לפני שנים רבות. המרכז משרת גם תושבי המועצות המקומיות הסמוכות, ובו אנשי מקצוע מעולים, בעלי ניסיון של שנים בטיפול במניעת אלימות במשפחה וליווי והעצמה של נשים מוכות. חשוב לציין כי קיימת במרכז הערכות להגנה מידית במצבי חירום.

בצד פעולות שננקטות להגנה מידית על האישה כולל סיוע המשטרה הוצאת צוי הגנה ובמקרה קיצון ליווי למקלט, קיים כמובן גם טיפול רגשי לנשים, גברים ולילדים החשופים לאלימות. יש לציין כי הטיפול בילדים החשופים לאלימות הוא קריטי לעצירת שרשרת האלימות.

הסיוע לנשים נעשה על ידי ליווי בתהליך טיפולי פרטני/קבוצתי, ליווי כלכלי ותעסוקתי. הטיפול בגברים גם הוא נחוץ ביותר על מנת להפר את מאזן האימה. לעיתים קרובות הטיפול בגבר נותן מענה למצוקות שהוא נושא מעברו, תחושות תסכול ותוקפנות אשר ניתן לטפל בהם בקבוצות טיפוליות, וסדנאות לשליטה בכעסים.

במרכז למניעת אלימות במשפחה הטיפול ניתן בשפות עברית, אמהרית, צרפתית ורוסית.

אל תהססו – אפשר לצאת ממעגל האלימות.

כתובת המרכז: רח' יהודה הנשיא 21 נתניה

טלפון: 09-8608974, 09-8648700, 09-8648701, 09-8648702

בימי א'-ד' 8:00-19:00

יום ה' 8:00-15:30

בשעות הלילה לכוננית לנושאי אלימות במשפחה במוקד 106

במצבי סיכון חיים מידי יש לפנות למשטרה במוקד 100

Related Post

איפה נטייל ?

Posted by - 5 באפריל 2023 0
אטרקציות בחיק הטבע, סיורים, הדרכות, סדנאות ואירועים מהנים ומיוחדים לכל המשפחה שישאירו לכם טעם של עוד. כל מה שאתם צריכים…
כלי נגישות