תמונות הנשים הנרצחות המתווספות לסטטיסטיקה הנוראית – כבר הפכו לצערי לחלק מסדר היום שלנו. נשים צעירות ומבוגרות, ערביות ויהודיות, אימהות וסבתות נרצחות באכזריות שאין לה קץ בידי בן זוגן, בסכין מטבח או באקדח, בחשאי או ליד ילדיהם המבועתים אשר נתלשים באחת מהווית החיים שלהם ונאלצים לגדול בקרב משפחתם הרחבה, לא פעם מנותקת ממשפחת האב.
ילדים רבים ונוספים עדים לאלימות מילולית, פיזית, ריגשית, כלכלית ואפילו מינית ו"נזרקים" אל עולם של ביעותים שילווה אותם כל חייהם ויגדיר אותם כמשפחה "הרוסה" ו"מפורקת".
אני מאמינה כי כדי לצמצם את מימדי התופעה יש לחייב גברים אלימים ללכת לטיפול. במקביל – על הממשלה להרחיב ולתקצב מיזמים שידאגו לביטחון האישי של הנשים, שיידעו לזהות את נורות האזהרה ולהיפרד באופן מבוקר מבן זוג מתעלל ולכן כל כך חשוב ולהיעזר באנשי מקצוע.
כאשה וכעובדת סוציאלית במקצועי, הנושא הדיר מאז ומתמיד שינה מעיני. בתפקידי בעבר, כמנהלת אגף הרווחה, הקמתי את המרכז לשלום המשפחה ולטיפול במניעת אלימות במשפחה.
המרכז נותן מענה לנשים, גברים וילדים המצויים במערכות יחסים אלימות. מטרת הטיפול היא לאפשר לנשים ולגברים להשתחרר ממעגל האלימות על ידי זיהוי דפוסי הקשר בהם הם יוצאים מוויסות ועושים שימוש בכוח או מצבים בהם הם משלימים עם יחסים בהם מופעלים עליהם דפוסים של שליטה ושלילת חופש.
המענים ניתנים על ידי טיפולים פרטניים וטיפולים קבוצתיים מגוונים.
המרכז רואה עצמו כמכוון לקהילה ולמניעה, כאשר המענים ניתנים בשפות השונות: רוסית, אמהרית, אנגלית וצרפתית.
בצד פעולות שננקטות להגנה מידית על האישה כולל סיוע המשטרה, הוצאת צווי הגנה ובמקרה קיצון ליווי למקלט, קיים כמובן גם טיפול רגשי לנשים, גברים ולילדים החשופים לאלימות. יש לציין כי הטיפול בילדים החשופים לאלימות הוא קריטי לעצירת שרשרת האלימות.
כמו כן ישנן פעילויות מול בתי ספר ומערך החינוך הבלתי פורמאלי על מנת להגיע לנערים ונערות בגיל ההתבגרות ולהדריכם לזוגיות בריאה וזיהוי נורות אדומות.
הסיוע לנשים נעשה על ידי ליווי בתהליך טיפולי פרטני/קבוצתי, ליווי כלכלי ותעסוקתי. הטיפול בגברים גם הוא נחוץ ביותר על מנת להפר את מאזן האימה. לעיתים קרובות הטיפול בגבר נותן מענה למצוקות שהוא נושא מעברו, תחושות תסכול ותוקפנות אשר ניתן לטפל בהם בקבוצות טיפוליות, וסדנאות לשליטה בכעסים.
כמו כן – למנהל הרווחה יחידת חירום המסייעת לנשים במצבי סכנה מידית.
אל תהססו – אפשר לצאת ממעגל האלימות.
כתובת המרכז: רח' יהודה הנשיא 21 נתניה
בימי א'-ד' 8:00-19:00
יום ה' 8:00-15:30
טלפונים: 09-8648700 09-8648701 09-8648702
טלפון יחידת החירום: 09-8608974
בשעות הלילה לכוננית לנושאי אלימות במשפחה ניתן לפנות למוקד 106
במצבי סיכון חיים מיידי יש לפנות למשטרה במוקד 100
שלכם
מרים פיירברג-איכר
ראש העיר