בהליכי גירושין, כמו גם במלחמות, אין באמת מנצחים ולרוב את מחיר ההתעקשות ישלמו הילדים. אם כל אחד יוותר קצת על האגו, ניתן יהיה לפתור זאת בהסכמה.
השבוע התבשרתי, שלאחר לא מעט מלחמות שנוהלו בין זוג הורים, ישובו שני ילדים קטינים להתחנך בבית האם ומזונותיהן ישולמו בהתאם.
סיפור שהיה כך היה, דליה (שם בדוי), התחתנה עם אהבת חייה ויחד ניהלו בני הזוג משק בית משותף וחיו יחד מספר שנים. לשניים נולדו שני ילדים אותם גידלו.
כמו שקורה בעת האחרונה לאחד מכל שלושה זוגות, עלו יחסי בני הזוג על שרטון והשניים פתחו בהליכי גירושין וקרבות ארוכים בין כתלי ביהמ"ש. כידוע, במלחמות אין באמת מנצחים, והנפגעים לרוב יהיו בעיקר הילדים. לאור המצב שהתפתח, דרש האב שהילדים יועברו להתחנך וללון בפנימייה.
וכך, מצאה עצמה האם, שכמו רובנו, עובדת בעבודה שגרתית, חיה מהיד לפה ואוספת שקל לשקל לטובת קיום התא המשפחתי שהתפורר, כי נטען נגה שאינה רואיה לחנך את הילדים וכי אין באפשרות מי מהם לסייע – מכאן – שליחת הילדים לפנימיה – הינה כורח המציאות.
לאחר אין ספור מלחמות נשברת "דליה" כלכלית ונפשית. כתוצאה מכך עוברים הילדים להתחנך בפנימייה ודמי המזונות נחתכים בלא פחות מאשר 50%. "דליה" שאוספת מחדש את כוחותיה, הגיעה למשרדו של עו"ד עמי מלול בבקשה פשוטה: "אני רוצה את הילדים שלי חזרה אלי, ואני רוצה את מה שמגיע לילדים במזונות -רק מה שמגיע! אני לא רוצה שקל אחד מעל מה שמגיע לילדים".
במשך כשנה עו"ד עמי מלול, יחד עם עורכי דין נוספים במשרד ולמען הגילוי הנאות גם אני, משתפים פעולה בתיק. בעת האחרונה חזרו הילדים לבית אמם, וכצעד נלווה הוגשה תביעה להגדלת המזונות בביהמ"ש לענייני משפחה.
אלא, שהפעם, כנגזרת לכלל הפעולות והבנה שטובת הילדים הם מה שפחות מלחמות, הגיעו הצדדים להסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין: הילדים חזרו לבית האם ותחת משמורתה המלאה, ואילו האב ישלם חזרה 100% מגובה המזונות.
הליכי גירושין, כידוע, מלאים ביצרים ובאגו. זוגות, שפעם אהבו, פשוט שוכחים את אהבתם זה לזו. לעתים, כדאי לנסות ולהניח את האגו בצד – כי במלחמות אין באמת מנצחים ואת המחיר לעולם ישלמו הילדים.