הטבית הוא אחד המאכלים המובהקים של המטבח העיראקי. הוא מסמל את המשפחתיות, את ה"ביחד" ואת הכנסת האורחים. לרוב מכינים אותו בשבתות ובחגים.
הסבתות בעיראק נהגו להכין את הטבית מחלקי עוף ממולאים בסירים גדולים, בימי שישי לכבוד שבת, ולהניח בטאבון השכונתי למשך יממה.
במתכון שלי אין שימוש ב"חוט ומחט", והוא מיועד ל-10 סועדים.
רכיבים:
600 גרם בשר בקר
400 גרם בשר כבש
10 יחידות שוקיים עוף
1 ק"ג אורז בסמטי
ארבעה בצלים חתוכים
ארבע עגבניות חתוכות
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
ארבע כפיות קינמון
כפית גדושה בהרט
שתי כפיות מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית הל
רבע כפית צ'ילי חריף
כף סילאן
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
תפוח אדמה חתוך לפרוסות
אופן ההכנה:
- להשרות את האורז במים חמים כשעה, ולאחר מכן לשטוף ולסנן מנוזלים.
- להרתיח את הבשר והעוף ולסנן מנוזלים. את הבשר יש לחתוך לקוביות בגודל 1-2 ס"מ.
- לטגן את הבצל עד להזהבה, ולהוסיף את התבלינים לטיגון קל.
בקערה גדולה, לערבב בשמן את האורז, העגבניות, קוביות הבשר, הבצל והתבלינים.

- בסיר גדול של כשמונה ליטרים, להניח את פרוסות תפוח האדמה עם מעט שמן. לסדר שכבה מתערובת האורז, להניח חמש שוקיים, לכסות בשכבה נוספת של תערובת האורז, ולחזור על הפעולה.
- להוסיף שתי כוסות מים, להביא לרתיחה ולהכניס לתנור בטמפ' של 120 מעלות למשך לילה. למזוג כוס מים חמים לאחר 8-10 שעות. ניתן להוסיף ביצים קשות.
בתיאבון!
אלי דלל הוא סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה והשתתף בעונה האחרונה של התכנית "מאסטר שף" בערוץ 12