טארט טאטן תפוחים

9 0

רכיבים

1 דף בצק עלים

5 סוגים שונים של תפוחים (בגיוון בין חמוץ למתוק)

100 גרם סוכר לבן

50 מ"ל ליקר קואנטרו (ליקר נטול צבע בטעם תפוז)

50 גרם מרגרינה

5 ציפורן

¼ כפית אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון, קינמון וזרעי אניס

1 מקל וניל

הוראות

  1. קולפים וחותכים את התפוחים לארבעה רבעים. מסירים את ליבת התפוח מכל אחד וחותכים כל רבע לשניים (או אפילו לשלושה חלקים אם התפוחים גדולים מאוד) ומניחים בצד.
  2. שמים את הסוכר, קואנטרו, התבלינים, ואת מקל הוניל (הסירו את הגרגרים) במחבת על אש בינונית.
  3. ממתינים עד שסירופ הקרמל הופך לגוון חום-זהוב ומוסיפים את התפוחים. לבשל כמה דקות ולהוסיף מרגרינה.
  4. ממתינים עד להמסת המרגרינה ובינתיים מניחים נייר אפייה בתבנית תנור (היזהרו- אם אתם משתמשים בתבנית טארט תחתונה נשלפת, הקרמל יכול לצאת ולשרוף את משטח המגש). מחממים את התנור ל-190 מעלות, חימום עליון ותחתון.
  5. כשהתפוחים כמעט מבושלים, מניחים אותם בזהירות על התבנית. יש ליצוק עליהם את הקרמל בעדינות ואז להניח מעל את דף בצק העלים. לוחצים על הגבולות כל הדרך לתחתית בעזרת כף או מזלג, כדי שהקרמל לא יישרף. מנקבים את הבצק והכניסו לתנור.
  6. אופים 30 דקות או עד שהטארט הופך לזהוב.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחצי שעה.
  8. לאחר מכן, הופכים עם צלחת ומסירים את נייר האפייה.
  9. ניתן להגיש את הטארט עם גלידה או עם רוטב וניל.

Related Post

טארט טאטאן לחג

Posted by - 30 בספטמבר 2024 0
המגישה, הסופרת ואושיית הרשת הקולינרית עדי שילון, משתפת את "השבוע בנתניה"  במתכון מנצח של טארט טאטאן שיהיה מושלם בשולחן החג: רכיבים: אופן הכנה: טארט…

משהו מתוק ליד התה

Posted by - 25 בנובמבר 2020 0
כשגשם בחוץ, ובבית חם אין דבר נעים יותר מאשר לשבת מול החלון עם כוס קפה או תה חם ולהמתיק את…

כך תעברו את הצום בשלום

Posted by - 20 בספטמבר 2023 0
מאת: תמר ידין ,דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף צום של יממה הוא פעולה שאינה פשוטה לגוף, אך יכולה להיות בריאה. …

דג חמוץ- מתוק- חריף

Posted by - 2 באוגוסט 2021 0
הפעם הכנתי מתכון לדג בסגנון אסיאתי, מאוד טעים, פותח את התיאבון, ניתן להגיש כמנה ראשונה או מנת ביניים. זמן ההכנה…
כלי נגישות