טארט טאטאן לחג

17 0

המגישה, הסופרת ואושיית הרשת הקולינרית עדי שילון, משתפת את "השבוע בנתניה"  במתכון מנצח של טארט טאטאן שיהיה מושלם בשולחן החג:

רכיבים:

  • 10 תפוחים מזן גולדן דלישס
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם בצק עלים איכותי

אופן הכנה:

  1. קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף פריזיאן.
  2. ממיסים את הסוכר במחבת (בקוטר 25-26 ס"מ עם ידית מתכת) לקרמל.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ עד שהחמאה נמסה.
  4. מסדרים את חצאי התפוחים על הקרמל בצורה מעגלית, כאשר הם "עומדים" על הקצה ולא שוכבים על הצד החתוך.
  5. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 40 דקות.
  6. מרדדים את בצק העלים לקוטר של 30 ס"מ ומעבירים למקפיא.
  7. מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים לתפוחים להתקרר כ-5 דקות.
  8. מכסים את התפוחים בבצק המרודד והמצונן, ודוחפים בעדינות את קצוות הבצק בין התפוחים לדפנות המחבת.
  9. מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהבצק אפוי ושחום.
  10. מוציאים מהתנור ושומרים כך עד להגשה.
  11. מניחים את המחבת על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים שנוצרו בתהליך האפייה, תוך ניעור קל של המחבת כדי לוודא שהתפוחים לא נדבקים.
  12. כאשר אין יותר נוזלים, מסירים מהאש ומניחים צלחת הגשה שטוחה מעל המחבת.
  13. הופכים בזהירות בעזרת מגבת מטבח ומגישים לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.

טארט טאטאן עדי שילון לJACK KUBA צילום ערן לוי

Related Post

ארוחה מפסקת

Posted by - 7 באוקטובר 2024 0
לפני הצום, חשוב לאכול אוכל מזין ומשביע, אבל לא כזה שיגרום לנו להרגיש כמו בלון. אחרי שמיצינו את הבשרים של…

מתכונים לדיאטה שלאחר החגים

Posted by - 3 באוקטובר 2021 0
אוכל דיאטטי הוא הכי טעים אחרי קינוחי התפוח בדבש של ראש השנה, ושלל מאכלים עתירי קלוריות בארוחות החג ותחת הסוכה,…

תה – יפה לבריאות?

Posted by - 3 באוקטובר 2021 0
יתרונות המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי מים מאת: סוזן בוורמן מדריכת תזונה גלובלית בחברת הרבלייף  תה הוא המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי מים. תה יכול להיות גם…
כלי נגישות