חיסכון חודשי בחשבון החשמל יכול לפנות מאות שקלים בשנה עבור בעלי משפחות, אבל מסתבר שלא כולם יודעים איך להשיג אותו. במאמר הבא נסביר על הבדלים בין צריכת חשמל של מכשירים שונים ונביא טיפים לחיסכון משמעותי
צריכת החשמל היא אחד הפרמטרים שמשפיעים בצורה המובהקת ביותר על ההכנסה הפנויה של משקי בית בישראל. קשה לדמיין את הקיץ בארץ בלי מזגנים שדלוקים מסביב לשעון, מה גם שסגנון החיים המודרני בכל העולם המערבי מותנה בצריכת חשמל גבוהה. מצד שני, חיסכון בחשמל לא בא על חשבון איכות החיים ויש דרכים לפנות מאות שקלים בשנה עם כמה טיפים בסיסיים ומשמעותיים.
קודם כל, הדרך לחסוך בחשמל היא לרכוש מלכתחילה מכשירים יעילים אנרגטית. לכל מכשיר חשמל יש דירוג יעילות שמופיע על גבי המוצר ומספק אינדיקציה לכמות החשמל שהוא צורך. הדירוג הוא בין האותיות G שמייצג מכשיר חשמל לא יעיל אנרגטית, ועד האות A שמבטא יעילות מקסימאלית של תפוקת האנרגיה. כל מה שצריך לעשות הוא לקנות מכשירי חשמל יעילים אנרגטית, גם אם המשמעות היא הוצאה כספית ראשונית גבוהה יותר בכמה מאות שקלים.
מתי ואיזה מכשירי חשמל אתם מפעילים?
היבט לא פחות חשוב של חיסכון בחשמל קשור להרגלי שימוש. הסוד הוא לבחור מכשירי חשמל חסכוניים ולוותר על מכשירי חשמל בזבזניים, בעיקר בשעות מסוימות של היום. אפשר למשל להפעיל מאווררים במקום מזגנים ועדיין להשיג תנאי אקלים צוננים ונעימים לאורך שעות הלילה, או לאפות ולהפעיל את התנור בשעות הערב כי אז עלות האנרגיה יורדת משמעותית ומשלמים פחות על החשבון החודשי.
מזגן הוא צרכן האנרגיה העיקרי בבית אבל גם כאן תלוי איך משתמשים בו. מומלץ לנסות לצמצם את הפעלת המזגן ולעשות זאת בחוכמה, כמו לדוגמא על ידי הצללת החלונות והחלפת זכוכיות ישנות בזכוכית עם בידוד תרמי. במקביל, הטעות הנפוצה היא להדליק מזגן מיד כאשר נכנסים הביתה מהחום הלוהט שבחוץ – בעוד הדרך הנכונה לחסוך היא לנוח 5 דקות, לשתות כוס מים, לשטוף פנים ורק לאחר מכן להחליט האם באמת יש בו צורך.
איך מרגילים את המשפחה לחסוך בחשמל?
יש עוד כמה דברים קטנים שאפשר לעשות בשביל להשיג חיסכון משמעותי בחשמל. ראשית, כדאי למקם מקרר שנחשב ליחידת צריכת אנרגיה גבוהה במקום פתוח ולא צמוד לקיר. שנית, חובה להתקין דוד שמש ומומלץ להפעיל מכונת כביסה ומדיח רק כשהם מלאים.
לבסוף, אתם צריכים להרגיל את כל בני המשפחה לשימוש נכון במכשירי חשמל. זה אומר שעליכם להראות דוגמא אישית בכל הנוגע לכיבוי אורות כאשר יוצאים מהבית, להפעלה של המזגן על טמפרטורה חסכונית של 24-25 מעלות ועל כיבוי מכשירים שאין בהם שימוש. זה יבוא לידי ביטוי בחיסכון כספי וישפר את איכות החיים.
(קרדיט תמונה: https://www.pexels.com/photo/black-calculator-near-ballpoint-pen-on-white-printed-paper-53621/)