שבוע הבטיחות ברשת כלל הצגות לתלמידים, הרצאות להורים, והכשרה לאנשי מקצוע, במטרה להעניק כלים למניעה והתמודדות עם אלימות מקוונת.
ההצגה "חרם על רותם" הועלתה בפני תלמידים במסגרת פעילויות שבוע הבטיחות ברשת, המתקיים בשיתוף עיריית חדרה, התוכנית "עיר ללא אלימות" של המשרד לביטחון פנים, והעמותה העירונית "פנאי העיר".
ההצגה מיועדת לתלמידים בכיתות ה'-ח' ונועדה להציף סוגיות ושאלות הקשורות לחיי החברה בגילאי התלמידים בעידן הווטסאפ, האינסטגרם ובכלל בעידן בו המידע זמין ועובר במהירות לכולם. ההצגה מעניקה כלים חברתיים למניעת חרם והתנהלות נבונה ברשת.
הלילה מתמקדת בתמר, ילדה המאוימת על ידי מלכת הכיתה רותם, המצליחה להתחזות לרום בווטסאפ, לפתוח קבוצות פוגעניות ולהעלות בשמה סטטוסים ותמונות מרושעות על תלמידים אחרים. כתוצאה מחרימים הילדים את רותם, והיא נאלצת לעזוב את בית הספר ולהתמודד עם חרם המשנה את חיי כל המעורבים בו.
בשיתוף אגף החינוך של העירייה יצאו תלמידי והורי שכבת ה' מבית ספר "אילן רמון" לצפות ביחד בהצגה, שהועלתה במרכז הפנאי אופקים, ובסיומה התקיים דיון בנושא. באגף מבהירים כי ההתייחסות לנושא גלישה בטוחה ברשת תימשך בכיתות באמצעות תוכנית ייחודית שנבנתה על-ידי הצוות הייעוצי והמחנכות.
מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" בחדרה, דבורה עמר, מציינת כי במהלך השבוע התקיימו גם הרצאות להורים, כולל באמהרית, מפגש שני במסגרת מיזם "נפגשים בסלון", וכן הכשרה לאנשי מקצוע לציודם בכלים להתמודדות בנושא מול ילדים ובני נוער. ההכשרה התמקדה ביצירת כלים פרקטיים בעבודה עם ילדים ונוער בנושא בריונות ברשת, וכן הצגת הפורום הדיגיטלי "שומרים על הילדים ברשת", פורום של אנשי חינוך, מטפלים, יועצים, משפטנים ואנשי דעת קהל.
הפעילות לעידוד שימוש בטוח, נבון ואחראי ברשת בקרב ילדים ובני נוער, מתקיימת בחדרה באופן שוטף. במסגרת שבוע הבטיחות מתקיים מערך אירועים ופעילויות להעלאת המודעות של הציבור לגלישה בטוחה ברשת ומניעת בריונות וסכנות ברשת, תוך חיזוק נורמות התנהגות ראויות ברשת. כל זאת במטרה לחדד את המודעות של תלמידים, הורים ומורים לזיהוי מצבי מצוקה ברשת.
לדברי עמר, המשרד לביטחון פנים זיהה את הצורך והקים את המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת. מדובר במערך אזרחי-משטרתי ייחודי המשלב פעילות אכיפה עם פעילות טיפולית-חינוכית על מנת להבטיח את ביטחונם של משתמשי הרשת, ובראשם קטינים. במסגרת זו נפתח מוקד 105 הפועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, המאויש במומחים שהוכשרו לתת מענה מידי וסיוע ראשוני במצבי פגיעה ברשת, כולל שיימינג, קבוצות שנאה, פוסטים, תמונות וסרטונים פוגעניים, סחיטה באיומים ועוד.