חמץ אחרון לקראת בואו של חג האביב

7 0

 

חגיגה איטלקית- מתכון מנצח לפוקצ'ה

 

מאת: גל אבירם, שף וצלם אוכל.

כשפורים מאחורינו וחג הפסח לפנינו, בוא נצטרך כמיטב המסורת לבער את החמץ ונתגעגע לטעמו של הלחם ושאר מאכלים שאינם כשרים לחג, כעת זו התקופה לנצל את הזמן שנותר וליהנות מפוקצ'ה חמה בניחוח איטלקי בעבודת יד שמגיעה הישר מהתנור הבייתי עם כל התוספות שאנו אוהבים.

 

מצרכים:

קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)

1 כפית שטוחה שמרים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

800 סמ"ק מים פושרים

תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה

  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים בכף עץ ומכסים לשעה.
  2. לאחר שעה, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה.
  3. נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה, יוצקים 4-5 כפות שמן זית על התבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות.
  5. ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי.
  6. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה.
  7. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.

 

בתאבון!

 

תמונה ראשית: מתכון פוקצ'ה איטלקית בתבנית רוסטר באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם

Related Post

תבשיל קובה "שוונדר"

Posted by - 16 באוקטובר 2020 0
"שוונדר" בערבית זה סלק אדום ויש הקוראים לתבשיל קובה אדומה. מתכון ל- 10 קובות חומרים לבצק: כוס סולת (כ- 200…

מתכון לעוגיות שוקוצ'יפס XXL

Posted by - 22 באוקטובר 2018 0
רשת קפה ביגה חוגגת את עונת השוקולד. וחולקת מתכון קינוח חגיגי – עוגיות שוקוצ'יפס XXL. עוגיות שוקוצ'יפס XXL – מתכון…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות