לחמין:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים
10 שיני שום, קלופות
1 גזר, קלוף וקצוץ
1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה
3/4 כוס גריסי פנינה סוגת
1/2 כוס שעועית אדומה סוגת
1 כוס שעועית לבנה סוגת
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
6-8 ביצים
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 קישקע קנוי
לשקיות קוקי:
1 כוס גרגירי חומוס או חיטה סוגת
1 כוס אורז עגול סוגת
1 כף פפריקה אדומה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1 כף מייפל
- לילה לפני ההכנה (או שש שעות לפחות) משרים בשפע מים גריסים, שעועית אדומה, שעועית לבנה, חומוס ואורז. את החומוס והאורז חשוב להשרות בנפרד.
- יוצקים שמן לסיר ענק שמתאים גם לתנור ומטגנים בצל, שום וגזר עד שהם מתרככים.
- במקביל מניחים את הביצים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש, מסננים ומניחים להתקרר.
- מכניסים לסיר את הבשר והעצמות או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מסננים את שני סוגי השעועית ואת הגריסים ממי ההשריה ומעבירים לסיר. מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
- מניחים בכוס פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן וממלאים את הכוס במים רותחים. מערבבים היטב ויוצקים לסיר. מוסיפים מים רותחים עד לגובה התכולה.
- מסננים את האורז והחומוס ממי ההשרייה ומעבירים כל אחד מהם לשקית קוקי נפרדת. מערבבים בכוס את התבלינים של שקיות הקוקי, מוסיפים לכל שקית מחצית מהתבלינים ומערבבים.
- סוגרים את השקיות בחלק העליון (האורז והחומוס יתפחו בבישול אז חשוב להשאיר להם מקום) ומנקבים בסכין את השקיות בארבעה מקומות. מניחים מעל תפוחי האדמה והביצים שבסיר ומעליהם את הקישקע. מכסים ומחממים מעל להבה גבוהה במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-110 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך 13-16 שעות. מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה עוד כשעתיים או עד לשעת הארוחה. אם יש נוזלים מיותרים, הם ייספגו במרכיבים אחרי כיבוי התנור, כשהתכולה תתחיל להצטנן.
צילומים, קרדיט לרחלי קרוט, "קרוטית