חיזוק מערכת החיסון בתקופת הקורונה

9 0

בשיתוף פרמה גורי

נגיף הקורונה טלטל את העולם כפי שהכרנו אותו ואתגר את מערכת הבריאות. אומנם כבר החל בארץ מבצע החיסונים הגדול, אבל ייקח עוד זמן עד שכולם יחוסנו, ויש לקחת בחשבון גם את המרווח בין המנה הראשונה לשנייה. החיסון אינו יעיל ב-100% ויש גם מי שלא מתחסנים.

כך או כך, בין אם תחוסנו ובין אם לא, דבר אחד בטוח – חשוב לתת לגוף את מקסימום הפוטנציאל להיאבק בנגיף. חיזוק מערכת החיסון קריטי להתמודדות עם הוירוס מסוג קורונה וגם עם שפעת.

כיצד אפשר לחזק את מערכת החיסון באמצעים טבעיים?

להמריץ את המערכת החיסונית בפעילות גופנית
אפילו בסגרים בתקופת הקורונה היתה אפשרות להמשיך להתאמן. אם חיפשתם סיבה טובה לעסוק בפעילות גופנית, כדאי שתדעו שמחקרים שונים הצביעו על כך שפעילות גופנית יכולה לתרום לתפקוד של הגוף וכן להפחית את רמת הלחץ. ההמלצה היא לעסוק בפעילות גופנית מתונה, משום שאימונים אינטנסיביים בעצימות גבוהה יכולים להחליש את הגוף במקום לחזקו.

להפחית את הלחץ ולישון טוב בלילה
אם בלחץ עסקינן, הרי שיש להיות מודעים לכך שלחץ יכול לפגוע בפעילות של המערכת החיסונית. דרכים להפחית את דרגת הלחץ והמתח למען פעילותה של מערכת החיסון: תרגול נשימות, טכניקות רגיעה כמו יוגה, מדיטציה, דמיון מודרך ומיינדפולנס.
יש מי שמוצאים באמבטיה חמה או טיול, האזנה למוסיקה וטאי צ'י את מבוקשם בהשגת הרגיעה המיוחלת.
שנת לילה טובה חיונית לשיפור התגובה החיסונית. רבים לא מצליחים לישון טוב כאשר הם לחוצים, ופעילות גופנית וטכניקות הרפיה יכולים לשפר את מצב השינה, להפחית לחץ וכך לייעל את המערכת החיסונית. כדאי גם לכבות מסכים, לדאוג לתנאים נוחים לצורך שינה, לשמור על מסגרת קבועה של הליכה למיטה ולנסות לישון היטב וברוגע. לעיתים שנת לילה אינה מספקת ויש לדאוג למנוחה נוספת במהלך היום במיוחד בתקופה מורכבת כמו תקופת הקורונה.

מה לאכול כדי לשפר את התגובה החיסונית?
התפריט התזונתי משחק תפקיד משמעותי בבריאות. כדאי להפחית מאכלים מעובדים עם כמות גבוהה של סוכר ונתרן ולהעדיף מאכלים עם רכיבים שיכולים לסייע לחיזוק מערכת החיסון. ברוקולי שעתיר ויטמינים ומינרלים, סיבים ונוגדי חמצון, יוגורט פרוביוטי שמסייע בפעילות מעיים תקינה, מזון מהצומח וכן אגוזים, זרעים וקטניות. יש להימנע ממצב של התייבשות ולצרוך כמות מספקת של מים או נוזלים שאינם מייבשים, כמו למשל, תה ללא קפאין או עם חליטות כמו ג'ינג'ר, קורנית וקינמון, מרק עוף צח ומרק ירקות עשיר.
באופן כללי, כדאי לבצע בדיקות תקופתיות ולבחון אם יש חוסרים שניתן להשלים באמצעות תוספי תזונה. לרוב בתקופת החורף, ועל אחת כמה וכמה על רקע הקורונה, כדאי לצרוך מגנזיום, אבץ, ויטמין D ותמצית מפרי הסמבוק השחור, שחשובים להתמודדות של הגוף עם נגיפים.

אל תחכו שמערכת החיסון שלכם תתמודד עם נגיף הקורונה. תנו לה את החיזוקים המבוקשים כדי שתתפקד הכי טוב שאפשר!

Related Post

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות