מה יותר חיובי מקינוח? מחקרים מראים שצריכת סוכר מעלה את רמות הדופמין במוח, קינוח טוב הוא מקור לאושר אמיתי. לכבוד יום החשיבה החיובית, שחל ב-13 בספטמבר, קינוח שישדרג את מצב הרוח: בראוניז עם קצפת וניל – מתכון שיגרום לחשוב טוב עם כל ביס.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
בראוניז עם קצפת וניל
מצרכים:
עבור הבראוניז:
- 300 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד
- 350 גרם סוכר
- 5 ביצים
- מלח
- 150 גרם קמח חיטה
- 1 כפית תמצית וניל
עבור הקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם אבקת סוכר
- ½ מקל וניל
עבור השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מומס
להגשה:
- אבקת קקאו
- חתיכת בראוני
- קצפת
- שוקולד
אופן ההכנה:
עבור הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 15 שניות עד שהכל נמס.
בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל. כאשר הנפח מוכפל, מוסיפים בהדרגה את התערובת הקודמת תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובות מתאחדות לחלוטין.
לבסוף, מוסיפים את הקמח המנופה והמלח ומערבבים גם אותם. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בחמאה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות. מניחים להתקרר.
עבור הקצפת: חוצים את מקל הווניל לשניים ומערבבים עם השמנת כדי להפריד את הגרגרים. מקציפים עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת ושומרים במקרר בתוך שקית זילוף.
עבור השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בשיטת בן מארי בזהירות כדי לא לשרוף אותו.
משתמשים בכוס וטובלים את התחתית בשוקולד המומס, מסירים את העודפים ומניחים להתקרר על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על התהליך עד שמתקבלת כמות הקישוטים הרצויה ושומרים במקרר או במקפיא עד שהשוקולד קריספי.
כאשר הבראוניז התקרר, משחררים מהתבנית וחותכים לחתיכות עגולות בעזרת חותכן מתכת.
מפזרים קו של אבקת קקאו על צלחת, מניחים את הבראוני ומקשטים בקצפת והשוקולד.
קרדיט צילום Küppersbusch studio