המילה כונס נכסים ודאי אומרת למרביתכם לא מעט, כמה פעמים חיפשתם לקנות רכב בזול מכינוס, חלקכם בדקו קרוב לוודאי לפחות פעם אחת אודות רכישת נכס מכינוס, אם כך, מדוע כולם מחפשים נכסים מכינוס?
התפיסה היא כי נכסים (רכב/דירה/עסק ועוד..) אשר מצויים בכינוס נכסים הינם נכסים זולים יותר אשר ניתן יהיה במרבית המקרים לקנות אותם ברווח כמעט כפול, השאלה המתבקשת היא: למה זה קורה?
אם כן, ראוי להבין כי נכס שנמכר בכינוס, חייב לעבור דרך מסגרת חוקית אשר לפיה על הנכס לעבור מכרז/מכירה -התמחרות אשר לאחריה המציע הגבוה ביותר הוא זה אשר יקבל את הנכס לידיו. כך לצורך העניין בהתמחרות של כלי רכב מרבית המציעים עפ"י רוב הם סוחרי רכבים דבר אשר לבדו יש בו להעיד כי ההצעות המוצעות אין בהם לשקף את מחיר הרכב המלא, לזה תוסיפו את הוצאות ניהול הליך ההתמחרות את פרסום ההתמחרות בעיתונות ואת פרסום הרכב המוצע ברשתות המדיה השונות. כמו כן ראוי להדגיש כי הליך תפיסת הנכס ע"י קבלן הוצאה לפועל הינו הליך יקר אשר אף הוא מתווסף לחוב החייב לרבות על עלות אכסנת/שמירת הנכס במחסני הוצאה לפועל (שכר יומי בגין כל יום אכסון) וכו', מלבד זאת ראוי לציין את שכר טרחתו של כונס הנכסים אשר עפ"י רוב נע בין 6%-10% מתוך התשלום שהצליח לגבות לרבות אחוזים מתוך ערך הדירה הנמכרת, כאשר בהליכי פשיטת רגל שכרו של המנהל המיוחד מגיע אף ל-20% ומעלה, הכל בהתאם לאופי והיקף הטיפול אותו ביצע.
במקרה בו דובר על דירת מגורים או כל דירה אחרת אשר שייכת לחייב ולבני משפחתו, ברי, כי כאן מחיר הנכס עשוי לצנוח שכן הנכס בבואו להימכר, יימכר כנכס תפוס שכן אשת החייב הופכת להיות דיירת מוגנת כך שמחיר הדירה בשוק החופשי עשוי לצנוח ב-20%-30% ואף יותר ( יודגש כי במקרים מסוימים ניתו יהיה להגן על הדירה מפני מימוש בהליך פש"ר ולשמור על דירת מגורי החייב ללא כל מימוש או מכירה, הכל בהתאם לנסיבות).
כך לדוגמא, כונס נכסים שמכר דירת מגורים כנגזרת לחוב יקבל שכ"ט כפי הקבוע בחוק ובתוספת שכ"ט בגין ביצוע עסקת המכר, כמו כן הפסיקה בעצמה מציינת מקרים בהם הופחת שכ"ט של כונס נכסים מחמת זה שלא עבד הרבה ומאידך ישנם לא מעט מקרים בהם הכונס הוא זה שיצא המרוויח הגדול-כך בדרך כלל קורה. במילים אחרות, במצב בו לאדם ישנם חובות אלא שלטובתו ישנם אי אלו נכסים אשר סביר שיעמדו למימוש בעת ניהול הליך פש"ר ו/או ימומשו בהוצאה לפועל ע"י מי מהנושים כנגזרת לחובות, ראוי לו לאדם לבחון האם כדאי ונכון יהיה לבצע את מימוש הנכס דרך ניהול הליך בבית משפט/הוצאה לפועל או שמא לעיתים ישנם דרכים לטפל בעניין כך שהחייב יוכל למקסם את מחיר הנכס, לחסוך כסף רב בניהול הליך יקר ואף להימנע מזריקת כסף מיותר המשמש כשכ"ט גבוה לכונסי הנכסים, כל זאת, מבלי להזכיר כלל את הוצאות ניהול ההליך (התקשרות עם חברות תיווך, פרסומים, אישורים וכו'). במרבית המקרים ההצעות אשר מתקבלות בכינוס הינן הצעות אשר אינן משקפות את מלוא שווי הנכס כך שכבר בשלב הראשוני בעצם, מפסידים חייבים כספים רבים.
הגיע הזמן לשים סוף לזריקת הכספים. המרוויחים הגדולים ביותר במימושים או בהעמדת נכס לכינוס הם כונסי הנכסים, והקונים אשר הציעו הצעתם לקניית אותו נכס בזול. זה המקום לקחת את עצמכם בידיים וללכת לקבל ייעוץ משפטי אמין בכל הקשור לדרכים בהם ניתן יהיה למקסם את דירת המגורים שלכם, הרכב שלכם ו/או כל דבר אחר, ובמקרים מסוימים אף לנסות ולשמור על הנכס מפני מכירה או מימוש ע"י אי אלו בקשות שונות, יוכל עוה"ד המטפל בכם, להוציא את הנכס מכינוס ולבצע מכר רגיל כך שתוכלו:
1.למקסם את מחיר הדירה כך שההצעה תשקף את מחיר הדירה המלא.2. לחסוך כסף בניהול הליך כינוס על הוצאותיו המרובות.3. חיסכון שכ"ט כונס (אשר משתנה: 6%-20%) 4. חיסכון בהוצאות ניהול מכרז-התמחרות(הודעות, פרסומים שונים, ניהול התמחרות בתאריך הקבוע וכו..) 5. התחלת חיים חדשים נקיים מחובות, מחיקת עיקולים והגבלות. 6. לשמור על הנכס מפני מימוש או מכירה.
אם כן הגיע הזמן לעשות מהפכה בכל ענייני מימוש נכסים לחייבים, לא ייתכן שחייב במדינת ישראל אשר תפסו את רכבו והעמידו אותו לכינוס במכירה, עתה יימכר רכבו במחיר רצפה. לו זו בלבד, אלא שכל הוצאות ניהול הליך המכירה לרבות שכ"ט הכונס יגולמו ישירות מכיסו של החייב!!!! את החלש יש לקדם ולא לנהוג בו ככיס ליצירת פרנסה לחזקים. בישראל 2018 בכלל ובנתניה בפרט אנו מתחילים לראות שינוי של חייבים אשר החליטו להפסיק ולהיות בשולי החברה כך שאפשר יהיה לסחוט מהם כספים שאין ברשותם.
מאחלים שבת שלום, צוות עוה"ד למשרד אייל קורסיה ושות'
משרד עו"ד אייל קורסיה ושות"-
טלפון: 050-6351208