חוגגים את יום האבוקדו

30 0

מאת:חקלאי גרנות.

סלט קיסר עם רוטב אבוקדו וקרוטונים

לרגל יום האבוקדו הבינלאומי מתכון קייצי ומרענן של סלט קיסר עם רוטב אבוקדו וקרוטונים. הסלט קל להכנה, טעים ומענג ומתאים לארוחת בוקר או ערב, מנת ביניים או כתוספת לארוחה זוגית או משפחתית.

יום אבוקדו בינלאומי שמח!

מצרכים (ל- 2 מנות):

2 לבבות חסה 

לרוטב:

1 אבוקדו

1 שן שום

1/2 כפית חומץ בן יין

1/4 כוס שמן זית
5 גבעולי בצל ירוק פריכים

1 לימון סחוט למיץ
קורט מלח אטלנטי

לקרוטונים:
2 פרוסות לחם (רצוי חלה)
1 לימון פרסי
3 שיני שום מעוכות בקליפתן
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל רכיבי הרוטב: אבוקדו, שום, חומץ, שמן זית, בצל ירוק, קורט מלח ולימון. 
  2. מכינים את הקרוטונים: מערבבים את שמן הזית עם שן השום המעוכה והלימון הפרסי ומברישים את פרוסות הלחם. חותכים את הפרוסות לקוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהן מזהיבות (מידי פעם מומלץ להקפיץ אותן בתבנית כדי שיזהיבו מכל הצדדים).
  3. מרכיבים את הסלט: מפרקים את לבבות החסה על ידי הפרדת העלים. קורעים את העלים לפיסות, כל עלה לכ-3 חלקים ושמים בקערת הגשה.
  4. מניחים על החסה את הקרוטונים, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

Related Post

לא משמינים ביורו הזה

Posted by - 14 ביוני 2021 0
מתכונים יצירתיים שישברו את שגרת הגרעינים והפיצה יורו 2021 מחזיר עטרה ליושנה, ואחרי יותר משנה בה לא יכולנו להיפגש ולצפות…

Sweet LOVE…

Posted by - 25 ביולי 2018 0
רשת קפה גרג מעניקה: מתכון פאדג' שוקולד מפנק.  לקראת טו באב, מעניקה רשת קפה גרג  מתכון פאדג' שוקולד מפנק מתכון עוגת…
כלי נגישות