חוגגים את חג הפורים בגרסה הבריאה

8 0

משנכנס אדר מרבים בשמחה וגם במשלוחי מנות ובאכילת אוזני המן… זה אולי החג הכי שמח והכי מתוק שיש אך אפשר לחגוג אותו ולהנות ממאכלי החג גם בדרך בריאה . תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מנדבת ל"השבוע בנתניה" מתכון להכנת אוזני המן בגרסה בריאה:

מתכון לאזני המן בריאות (10 יחידות – 180 קק"ל ליחידה)

רכיבים לאזני המן:

  • 150 גר' קמח כוסמין מלא
  • ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים
  • 30גר' סוכר
  • 80גר' חמאה, חתוכה ליחידות קטנות
  • 2 גרם תמצית וניל
  • מעט מלח

רכיבים למלית תמרים:

  • 150גר' תמרים
  • מעט קינמון
  • 5-6 אגוזי מלך כתושים

הוראות הכנה:

  1. למעוך את התמרים בקערה
  2. להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
  3. בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין והחמאה, עד שיווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
  4. להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
  5. לערבב בעזרת כף עד שנוצרים גושים גדולים.
  6. לעטוף את הגוש בניילון ולקרר לשעה
  7. כעבור שעה, נוציא מהמקרר ונרדד את הצדק
  8. בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) נייצר חיתוך של עיגול
  9. ניצוק ממלית התמרים כפית למרכז אוזן ההמן ונסגור את הבצק מעליה
  10. נצמיד את התחתית וניצור משולש
  11. נעביר את אזני ההמן שעיצבנו לתבנית שמיועדת לאפייה
  12. לחמם תנור ל-180 מעלות
  13. לחמם את אזני ההמן 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
  14. לקרר את אוזני ההמן מספר דקות
  15. אופציונלי- ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.

צילום יחצ דן פרץ

Related Post

על פסח, אגוזים ותזונה בריאה

Posted by - 16 באפריל 2019 0
רגע לפני פסח: הנטורופתית ומנחת קבוצות ההרזיה נועה פרומן מספקת טיפים על אגוזים, כולסטרול, שומנים רעים, מחלות לב ו… תזונה…

לטגן או לא לטגן – זו השאלה?

Posted by - 4 בדצמבר 2018 0
חנוכה כבר כאן, כשעל הפרק עומדות הלביבות והסופגניות. אז מה עושים עם כמות השמן האדירה? נועה פרומן, מומחית לנטורופתיה ותזונה…

קישואים ממולאים בבשר

Posted by - 26 בינואר 2021 0
ממולאים זה תבשיל חוצה תרבויות וארצות. זה תבשיל טעים, ניתן למלא כמעט כל ירק, להכין בשרי/ צמחוני. הפעם אני מכין…

טו בשבט הגיע…

Posted by - 22 בינואר 2024 0
ברוח טו בשבט, מתכון מאפינס בריאות עם חמוציות בצרוף טבלת ערכים תזונתיים חג טו בשבט קרב ובא וזה הזמן לחגיגה…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות