משנכנס אדר מרבים בשמחה וגם במשלוחי מנות ובאכילת אוזני המן… זה אולי החג הכי שמח והכי מתוק שיש אך אפשר לחגוג אותו ולהנות ממאכלי החג גם בדרך בריאה . תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מנדבת ל"השבוע בנתניה" מתכון להכנת אוזני המן בגרסה בריאה:
מתכון לאזני המן בריאות (10 יחידות – 180 קק"ל ליחידה)
רכיבים לאזני המן:
- 150 גר' קמח כוסמין מלא
- ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים
- 30גר' סוכר
- 80גר' חמאה, חתוכה ליחידות קטנות
- 2 גרם תמצית וניל
- מעט מלח
רכיבים למלית תמרים:
- 150גר' תמרים
- מעט קינמון
- 5-6 אגוזי מלך כתושים
הוראות הכנה:
- למעוך את התמרים בקערה
- להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
- בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין והחמאה, עד שיווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
- להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
- לערבב בעזרת כף עד שנוצרים גושים גדולים.
- לעטוף את הגוש בניילון ולקרר לשעה
- כעבור שעה, נוציא מהמקרר ונרדד את הצדק
- בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) נייצר חיתוך של עיגול
- ניצוק ממלית התמרים כפית למרכז אוזן ההמן ונסגור את הבצק מעליה
- נצמיד את התחתית וניצור משולש
- נעביר את אזני ההמן שעיצבנו לתבנית שמיועדת לאפייה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לחמם את אזני ההמן 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
- לקרר את אוזני ההמן מספר דקות
- אופציונלי- ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
צילום יחצ דן פרץ