הועדה המקומית לתכנון ובניה נתניה אישרה מדיניות חדשה בתחום התחדשות עירונית – הקמת קרן לתחזוקת בנייני מגורים בפרויקטים של התחדשות עירונית בעיר. מה חדש ?
יזם שיקדם התחדשות עירונית בנתניה, יידרש להקים קרן שתשמש לתחזוקת בנייני המגורים ותקל על הדיירים החוזרים להתגורר בבניינים החדשים בתשלום מיסי ועד הבית לתקופה של 5-10 שנים.
ההתחדשות העירונית בנתניה צוברת תאוצה בייחוד במסלול פינוי-בינוי. במסגרת ההתחדשות העירונית, בניינים ישנים בני עשרות שנים מפנים את מקומם לבניינים חדשים בהם מערכות תשתית עדכניות. כפועל יוצא משינוי באופי הבניינים, נוצרת עליה משמעותית של מאות שקלים בחודש בהוצאות הנדרשות למימון תחזוקתם. עם הוצאות אלו יאלצו להתמודד הדיירים הוותיקים שיחזרו להתגורר בבניינים החדשים. השתת תשלום דמי תחזוקה של מאות שקלים בחודש, עלול להדיר את רגליהם של התושבים הוותיקים ממוקדי ההתחדשות או לחילופין להביא למצב בו הבניינים לא יתוחזקו כנדרש.
בשנת 2016 חוקק חוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, במסגרתו נקבע, בין היתר, כי דייר שהגיע לגיל פרישה ומקבל גמלה לפי חוק הבטחת הכנסה, וזוהי דירתו היחידה, לא יהיה חייב בתשלום דמי ועד בסכום העולה על הסכום ששילם בדירתו הישנה וזאת לתקופה של חמש שנים. גם לגבי דיירים בדיור הציבורי (חברות משכנות כגון: עמידר, חלמיש, עמיגור ואחרים) קיים הסדר בנושא תשלום הפרשי דמי הוועד.
הוועדה המקומית לתכנון ובניה סבורה כי הקלות אלו אינן מספיקות, ורחוקות מלהיטיב עם בעלי הדירות המתגוררים במתחמי הפינוי בינוי וכי נדרש פתרון שייטיב עם כלל בעלי דירות התמורה החוזרים להתגורר במתחם, באופן שלא יאלץ אותם לעזוב את אזור מגוריהם ויאפשר תחזוקה ראויה של בנייני המגורים לאורך שנים.
המדיניות שאושרה בוועדה המקומית לתכנון ובניה מבוססת על בחינת המצב הסוציואקונומי של מוקדי ההתחדשות העירונית ושל ערכי הקרקע בכל אזור. המדיניות קובעת בכל אזור את הסכום שיופקד (350-450 ₪ לחודש), את האחוז ממספר הדירות הקיימות בגינן יופקד הסכום האמור (100%-25%) ואת מספר השנים (5-10 שנים).
לשאלות וברורים ניתן לפנות למינהלת להתחדשות עירונית במינהל הנדסה:
בדואר אלקטרוני: [email protected]
מענה טלפוני בימים א-ה בין השעות 08:00-15:00 בטלפון: 09-8608826
תמונה באדיבות PIXABAY