תושב העיר הצליח למנוע פתיחתו של גן ילדים בבית מגורים פרטי הסמוך לביתו. באמצעות עורך דינו, עורך הדין אלעד בוסקילה, טען התושב, כי פתיחת הגן תביא לפגיעה קשה בשגרת חייו ותגרום לירידה משמעותית של ערך ביתו.
ניצחון לתושב רחוב טיומקין בעיר – בית משפט השלום בנתניה, נעתר לבקשתו של תושב העיר להוצאת צו מניעה כנגד פתיחתו הצפויה של גן ילדים, ברחוב טיומקין 9 בנתניה. גן הילדים אמור היה להפתח בתחילת שנת הלימודים הקרובה, וזאת ללא קבלת היתר לשימוש חורג או כל אישור בטיחותי אחר.
מיד לאחר שנודע לתושב על פתיחתו הצפויה של גן הילדים, באמצעות פרסומים בעיתונים בשפה הצרפתית, מיהר זה להגיש בקשה לצו מניעה לבית המשפט כנגד פתיחת הגן.
התושב אשר היה מיוצג על ידי עורך הדין אלעד בוסקילה, טען בבקשתו, כי פתיחתו של גן הילדים עלולה לגרום למטרד קשה לשכנים הסמוכים לו וכי אין להתיר שימוש שכזה ללא קבלת היתר לשימוש חורג מאת הוועדה המקומית להפעלת הגן.
כמו כן, נטען בבקשה כי נחיצות הצו נדרשת " על מנת שלא לגרום לנזקים מיותרים להורי הילדים העתידים למצוא עצמם ללא סידור הולם לילדיהם בתחילת שנת הלימודים הבאה" וכן כי "בימים אלו אנו ערים לאירועים רבים המתפרסמים בכלי התקשורת השונים בנוגע לכשלים בניהול ופיקוח על גני ילדים פרטיים אשר חלקם אף מוביל לאסונות כבדים"
לפיכך, ביקש התושב מבית המשפט "לעשות כל שניתן על מנת למנוע את אכלוסם הצפוי של 36 ילדים חסרי ישע בתוך דירה המיועדת למגורים, הבנויה משלושה מפלסים, והכל ללא קבלת כל היתר ו/או אישור בטיחות ו/או אישור תברואה ו/או אישור רשות הכבאות להפעלתו של גן הילדים."
מפעילות הגן, אשר הבינו כי, ככל הנראה, לא יתאפשר להן לפתוח גן ילדים שבו ישהו עשרות ילדים ללא קבלת כל היתר לכך, הצהירו והתחייבו לפרוטוקול כי לא יאכלסו מעל 10 ילדים בגן הילדים וזאת עד לקבלת ההיתר.
כבוד השופטת ליאת הר ציון, דחתה את עמדת הגננות וקבעה כי "בשים לב לראיות לכאורה, לפיהן אין היתר להפעלתו של גן הילדים ובשים לב לפסיקה הקובעת כי בנסיבות אלה יש להכיר בטענת בעלי מקרקעין סמוכים בדבר אי הנוחות מעצם הפעלתו של גן ילדים. ניתן צו האוסר על המשיבות 3 ו-4 להפעיל גן ילדים בבית המשיבים." כמו כן, קבע בית המשפט כי "על המשיבות 3 ו-4 להודיע להורים הילדים הרשומים לשנת הלימודים הבאה על צו המניעה".
עורך הדין אלעד בוסקילה מסר לכתבנו כי "אין מחלוקת בנוגע לחשיבות פתיחתם של גני ילדים, אך יש לעשות באמצעות קבלת היתר לשימוש חורג כפי שנקבע בסעיפי החוק. היתר שכזה ניתן רק לאחר שהוועדה שומעת את התנגדויות הציבור, שוקלת את שיקולי הרוחב ומגיעה למסקנה מנומקת שלעיתים מאפשרת שימוש שכזה תוך הטלת מגבלות שונות על אופי והיקף הפעילות.
(קרדיט צילום: אלעד בוסקילה)