זהירות נחשים! יש לשמור על חיות המחמד מפניהם

16 0

הקיץ הגיע באיחור קליל ועמו מתעוררים הנחשים ומיני זוחלים אחרים, רובם אינם מסוכנים לבני אדם ובדרך כלל נמנעים מלבוא עמנו במגע, על אחת כמה וכמה לתקוף אותנו. יחד עם זאת, במקרה שניפגש עם נחש חשוב לזכור שלא רק בני האדם חשופים לסכנה, אלא גם חיות המחמד שעלולות למצוא עצמן במפגש מסוכן, בדרך כלל פנים אל פנים.

חיות המחמד ידועות בסקרנותן ולכן באביב ובקיץ עם בואם של הנחשים, יש לדאוג ולהשגיח שלא ייפגעו מהכשת נחש. בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מסבירים כי בשל נטייתן של חיות המחמד לרחרח ולבחון כל דבר, לרוב הכשות כלבים יהיו באזור הפה, הצוואר והאף, דבר העלול להיות מסוכן ואף קטלני. חתולים לעומתם, מוכשים לעתים רחוקות יותר ובעיקר באזור הרגליים הקדמיות, בשל העובדה שהם מנסים לשחק עם הנחש ולתפוס אותו.

כדי ליצור סביבה נקייה מנחשים ומיני זוחלים, עד כמה שניתן, מומלץ לשמור על גינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות ופסולת בנייה המשמשים אזורי מחסה אפשריים לזוחלים. בנוסף לכך, רצוי שקירות הבתים והגדרות יהיו חשופים וללא צמחיה מטפסת. יש להימנע מהשארת שאריות מזון המזמינות מכרסמים שהם מזונם העיקרי של הנחשים ובמקרה של היתקלות עם נחש אין לנסות ללכוד אותו, יש להתרחק מהמקום ולהתקשר למוקד העירוני 106.

לדברי ד"ר אבי צרפתי, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות: "במידה שחיית המחמד שלכם הוכשה על ידי נחש, ובמיוחד אם ההכשה היא באזור הראש או בקרבת כלי דם מרכזיים, יש לפנותו בדחיפות לטיפול אצל וטרינר. ייתכן שהסימנים הקליניים כמו נפיחות, בצקת ושטף דם יופיעו מספר שעות מרגע ההכשה אך תוכלו להבחין במצוקה של בעל החיים כשישדר חוסר מנוחה, יילל ויקיא ומאוחר יותר ניתן יהיה להבחין בנפיחות משמעותית וכואבת באזור ההכשה. עיכוב במתן טיפול מידי עלול להוביל למותה של חיית המחמד, ובמקרים רבים סיבת המוות היא חנק עקב התפתחות של בצקות באזור ההכשה או עקב פירוק תאי דם אדומים ופגיעה במערכת הקרישה. חשוב מאוד לא להסתכן ולנסות לתפוס את הנחש. כמו כן, אסור לחתוך את אזור ההכשה, ואין  למצוץ את הארס או לשים חוסם עורקים".

הטיפול בחיית המחמד שהוכשה כולל טיפול תומך (נוזלים, אנטיביוטיקה וכד'), פלסמה ולעיתים אף זריקת נסיוב. אין טעם לנסות לתפוס את הנחש במקרה של הכשת בעל חיים, כיוון שבישראל הנסיוב היחידי שניתן הוא של נחש הצפע ותפיסתו עלולה להיות מסוכנת. אך ניתן לנסות לצלם את הנחש. 

בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מזכירים כי הנחשים הם חיות מוגנות על פי חוק. לכן, לוכדי הנחשים המורשים על ידי רשות הטבע והגנים משחררים את הנחשים מחוץ ליישוב בשטחים פתוחים לאחר לכידתם. אין להרוג נחשים! כמו כן, מוסיפים בארגון כי יש לטייל עם הכלבים כשהם קשורים ברצועה. ובמיוחד במהלך הקיץ, מומלץ להקפיד להרחיק אותם מאזורים מסוכנים כגון: סדקים, שיחים סבוכים, פתחי ניקוז ועוד.

Related Post

חשש לחולה קורונה בנתניה

Posted by - 16 במרץ 2020 0
חולה מספר 234 שהתה בתאריך 8/3 בין השעות 19:00-20:00 בחנות "עונות" ובתאריך 10/03 בין השעות 20:00 – 21:00 במסעדת "נישי"…

רשימת קניות לחינה

Posted by - 7 בפברואר 2021 0
זוגות רבים בוחרים לערוך לפני החתונה שלהם חינה. טקס מסורתי, עתיק יומין, אשר היה נפוץ בעבר בעיקר בקרב עדות מצפון…
כלי נגישות