בצל נגיף הקורונה אשר הוביל את כולנו להסתגר בבתים, מזכיר מנכ"ל היכל התרבות, בני אפרים, כיצד גם בתקופה זו, ממשיכה התרבות להתקיים ולהוות עבור כולנו נחמה ותקווה
באמצע חודש מרץ השנה, כחלק מהמאבק למניעת הדבקות בנגיף הקורונה, הוחלט לסגור את כל מוסדות התרבות בארץ במטרה למנוע התקהלות.
בכל רחבי הארץ נסגרו מוסדות תרבות, תיאטראות, היכלות, כך גם עמותת היכל התרבות העירוני בנתניה אשר הקדימה וסגרה את דלתות כל מתחמיה כבר ב-8.3.20. נסגרו כל האולמות, הגלריה על הצוק, המוזיאון לתולדות העיר, הפלנתניה ומרכז כלי ההקשה טרמולו. גם הקונסרבטוריון העירוני נסגר פיזית, אך המשיך בפעילות הוראת נגינה ומוסיקה במתכונת מקוונת ברשתות החברתיות.
"ראשונה היתה ראש העיר, מרים פיירברג איכר, שהכריזה כי "את המנגינה של נתניה אי אפשר להפסיק" ובכך קבעה שה"מנגינה" חייבת להימשך, גם אם באמצעים אחרים", מספר מנכ"ל היכל התרבות בני אפרים.
"אנחנו חיים בעולם דיגיטלי. הפייסבוק והטלפונים הסלולריים, מהווים חלק בלתי נפרד משגרת חיינו. החלטנו לקחת אמצעים אלה ולמנף בעזרתם עשייה תרבותית שתגיע לכל בית ובעצם, כמעט לכל אדם.
אני גאה בכך שעמותת היכל התרבות נתניה היתה הראשונה בקרב מוקדי התרבות הארציים, שנענתה לקריאת ראש העיר והחלה בהכנות ובקביעת תכנית לשידורים דיגיטליים של מופעי תרבות שמשודרים לכל בית ומגיעים לכל אדם, במטרה להזכיר לכולם שצריך להמשיך לחיות, לחייך וליהנות, גם אם המציאות מכתיבה צעדים קשים ולא נעימים".
רוב גופי הביצוע של היכל התרבות גויסו לטובת הנגשת עולם התרבות בצורה מקוונת, בין המופעים ששודרו וישודרו בהמשך בעמוד הפייסבוק העירוני – הרצאות וניסויים מהפלנתניה, אנסמבל "טרמולו" – הרכב כלי הקשה שזכה לצפיות רבות, מופעי זמרים בני העיר נתניה, החלילנית חפצי זר אביב, החצוצרן רפי דוידוב והסופרת זהר אביב. בנוסף לגופי הביצוע של היכל התרבות משודרים בעמוד הפייסבוק העירוני מדי יום הרצאות, הדרכות, אימוני כושר, ראיונות מגוונים עם אנשי מקצוע ועוד לקהל הרחב ולמגוון גילאים.
"בכוונתנו גם להפיק ולשדר את טקס ערב יום הזיכרון לשואה ואת טקס ערב יום הזכרון לחללי צה"ל ופעולות האיבה. חשוב לנו לשדר שני טקסים אלה המהווים חלק בלתי נפרד מההוויה שלנו כישראלים וכציונים.
אנחנו ממשיכים במתכונת זו וממשיכים לחשוב, להכין, להפיק, כשאנו עושים זאת במחשבה רבה ובמענה למנעד רחב של קהל, שומעים וצופים ותוך ידיעה שתרבות, גם אם אינה הלחם והחלב, היא נועדה לשמור על הנפש והנשמה, מסכם אפרים ומבקש להודות לראש העיר מרים פיירברג איכר, למשנה לראש העיר והממונה על התרבות והאירועים, אהרון אורגד, לכל חברי המועצה, למנכ"ל העירייה יורם כהן, לצוות היכל התרבות ולכל אגפי העירייה השותפים לביצוע המיזם הדיגיטלי".
בימים אלה עמלים עובדי עמותת היכל התרבות על בניית תכניות אמנותיות להמשך, למנויי ההיכל ולתושבי נתניה. "אנו מכינים תכניות מגוונות המבוססות על מחזאות ישראלית לצד קלאסיקות, קומדיות ובכלל. כמו כן, מופעי שירה, מוסיקה חובקת עולם ומוסיקה בכלל. כל ההצגות והמופעים שבוטלו בחודשי המשבר יועלו על במות ההיכל החל מחודש יולי ועד ספטמבר 2020. למעשה אנו בונים תמהיל לעונה הבאה אשר יכלול את המופעים וההצגות של העונה הנוכחית. זו ההזדמנות לקרוא לתושבי נתניה והאיזור להיות חלק ממשפחת מנויי היכל התרבות כשנחזור לשגרה".