בגלריה על הצוק המופעלת על ידי היכל התרבות העירוני נפתחה תערוכה קבוצתית חדשה שעוסקת בחלה כסמל – לחם השבת היהודי שבשנים האחרונות כבש את הצמרות הקולינריות העולמיות. החלה מעלה בדמיון שלל דימויים – שולחן השבת, שניצל בחלה של יום שישי, צמה קלועה, חיטה, סגולות, חלות מפתח, מסיבת רווקות, בלוגריות אפייה, פחמימות ריקות ועוד.
לדברי אוצר התערוכה, ד"ר גיא מורג צפלביץ' "הפרשת חלה – מצווה עתיקה ששורשיה בתורה – היא מעבר לפעולה טכנית של הוצאת פיסה מעיסת בצק טרם אפייתה, היא מייצגת את הקשר האינטימי שלנו לאדמה, לחיטה, ללחם היומי. היא מסמלת את השפע והברכה, את ההתחדשות השבועית. מעבר לכך, היא מהווה מוקד של התכנסות משפחתית, של שירה וברכה, כאשר במשך הדורות נשים יהודיות העבירו מסורת זו מדור לדור, מקנות לה משמעות חדשה בכל תקופה".
בתערוכה משתתפים עשרות אמניות ואמנים החולקים עם הצופה את ראייתם את החלה ואת יצירתם בעקבותיה. התערוכה מנסה לחשוף את הקהל לפן מרתק של המסורת היהודית ולעודד שיח מעמיק על זהות, תרבות ומורשת.
מפיקה- קרן שפילשר.
