עוגת דבש היא אחד הסממנים המוכרים יותר של ראש השנה. במיוחד עבור קוראי השבוע בנתניה, רשת בתי הקפה ביגה חולקת מתכון
מאת שי דורון
לקראת חג ראש השנה רשת בתי הקפה ביגה, המונה כ- 40 סניפים ברחבי הארץ, משיקה, מגוון טעמים של עוגות דבש. אחת העוגות המוצעות היא עוגת דבש וקרמבל תפוחים.
מרכיבים:
60 גר' סוכר לבן
60 גר' סוכר חום
150 גר שמן סויה
150 גר' דבש
2 ביצים
1 וחצי כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
1/2 כוס תה
גרידת תפוז מחצי תפוז
4 תפוחים ירוקים מקולפים (גרנד) חתוכים לקוביות קטנות
אופן הכנה:
יש להכניס את כל המרכיבים לתוך קערה עמוקה ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. להמתין כרבע שעה לשפוך לתוך תבנית עגולה. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 עד 35 דקות. אנו מציעים לבדוק את מידת האפייה באמצעות קיסם – השיטה הכי פשוטה שתמיד עובדת.
צילום אמיר מנחם