קציצות בשר ברוטב עגבניות (קיבה שיפטה)
אלי דלל, סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה, יציג מתכונים למנות האוכל שהוא נוהג להכין, במסגרת מדור חודשי חדש. דלל משתתף בעונה הנוכחית של התכנית "מאסטר שף" בערוץ 12
קיבה שיפטה הוא אחד המאכלים העיראקיים האהובים עליי. מדובר בקציצות בשר, ברוטב עגבניות עם אפונה וגזר. הסוד במתכון הוא במרכיבים.
רכיבים לרוטב:
3 עגבניות בשלות ומרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
חצי בצל חתוך
חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה
כף סילאן או כפית סוכר
כף שמן
2 כוסות מים
כוס אפונה אחת
כוס גזר חתוך לקוביות
רכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים סחוטים חתוכים דק ללא הנוזלים (חשוב מאוד)
מלח + פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפפריקה, ולאחר מכן את העגבניות המרוסקות.
מערבבים כשתי דקות ולאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים וממשיכים על אש קטנה. בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות. מערבבים לתערובת אחידה – יש ללוש היטב.
יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג או בצורה מאורכת, ומכניסים אותן לרוטב אחת-אחת. לאחר ששינו את צבען והתייצבו, מוסיפים את האפונה והגזר ומבשלים כ-45 דקות נוספות.
בדרך כלל מגישים את המנה עם אורז לבן.
בתיאבון!