פטריות ממולאות במלית בשר הן אחת המנות המעניינות והטעימות יותר, והן גם קלות להכנה; מ"מ ראה"ע והמאסטר שף אלי01 דלל חולק מתכונים.
רכיבים:
שש פטריות גדולות מאוד
200 גרם בשר טחון
שני עלי סלרי חתוכים דק
בצל חתוך דק
10 אגוזי מלך קצוצים (לא דק)
שש פרוסות עגולות של חציל מטוגן
קמח, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל לפי הצורך והטעם
אופן ההכנה:
מתחילים עם המלית. יוצרים תערובת מהבשר, מהבצל, מהסלרי ומאגוזי מלך. מוסיפים כף פירורי לחם וחצי ביצה, ויוצרים שש קציצות. מחממים מחבת ומכינים פרוסות חציל מטוגן.
עוברים לפטריות. מנקים ושוטפים היטב את הפטריות, מורידים את "הרגל" ויוצרים מעין "גומה" (אפשר לקצוץ את הרגל ולהוסיפה לתערובת). ממלאים את הפטריות בתערובת הבשר.
מניחים על כל פטרייה את החציל המטוגן. מצפים בקמח, בביצה ובפירורי לחם, ומוסיפים כפית שמן מעל כל פטרייה.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-30-40 דקות (משתנה מתנור לתנור), עד להשחמה.
מגישים את המנה עם רוטב ברביקיו או טחינה.
*הכותב, אלי דלל, סגן ומ"מ ראש עיריית נתניה, מציג מתכונים למנות האוכל שהוא נוהג להכין, במסגרת מדור חודשי חדש. דלל השתתף בעונה הנוכחית של התכנית "מאסטר שף" בערוץ 12