השבוע במטבח – מאסטר אלי: תבשיל בשר ראש

11 0

נהוג אצל עדות המזרח לאכול בערב ראש השנה בשר ראש כדי לקיים את הברכה "שנהיה לראש ולא לזנב"

מאת אלי דלל

רכיבים:

750 גרם בשר ראש

6 עגבניות קלופות ומרוסקות (לחילופין קופסת עגבניות מרוסקות)

שתי כפות רסק עגבניות

בצל חתוך דק

חצי כפית מלח

כפית פפריקה אדומה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור

מעט כמון ופלפל חריף

כף סילאן

1.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר לחץ את בשר הראש עם כפית מלח למשך כשעה. לאחר מכן מוציאים את הבשר ושוטפים אותו היטב.

מטגנים בסיר נפרד את הבצל עם שתי כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים את כל שאר הרכיבים, כולל הבשר וביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה בסיר עם מכסה כשעה נוספת (יש לבדוק אחרי כחצי שעה אם לא חסרים נוזלים). ניתן גם לחמם בתנור בטמפרטורה של כ-160 מעלות.

הכותב, אלי דלל, משמש כממלא מקום ראש העיר נתניה וכן השתתף העונה בתכנית מאסטר שף.

Related Post

לומדים ונהנים

Posted by - 28 במאי 2019 0
  מאות צפויים להשתתף בערב לימוד מיוחד לקראת שבועות במעמד הרב הראשי לנתניה, הרב קלמן מאיר בר, רחלי פרנקל והזמר…

ראש העיר נתניה: לכו להתחסן!

Posted by - 21 בדצמבר 2020 0
ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר, קיבלה היום חיסון לקורונה וממליצה לכולם להתחסן. ראש העיר הגיעה היום לקופת החולים 'כללית' בה…

נרתמים בכל העיר

Posted by - 10 באוקטובר 2023 0
חברת דהרי בבעלות המשפחה תרמה את הבניין כולו (רחוב המלאכה בנתניה) לטובת הקמת חמ"ל וגיוס תרומות. הצדיקים שנרתמו לפעילות החסד…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות