נהוג אצל עדות המזרח לאכול בערב ראש השנה בשר ראש כדי לקיים את הברכה "שנהיה לראש ולא לזנב"
מאת אלי דלל
רכיבים:
750 גרם בשר ראש
6 עגבניות קלופות ומרוסקות (לחילופין קופסת עגבניות מרוסקות)
שתי כפות רסק עגבניות
בצל חתוך דק
חצי כפית מלח
כפית פפריקה אדומה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
מעט כמון ופלפל חריף
כף סילאן
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר לחץ את בשר הראש עם כפית מלח למשך כשעה. לאחר מכן מוציאים את הבשר ושוטפים אותו היטב.
מטגנים בסיר נפרד את הבצל עם שתי כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים את כל שאר הרכיבים, כולל הבשר וביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה בסיר עם מכסה כשעה נוספת (יש לבדוק אחרי כחצי שעה אם לא חסרים נוזלים). ניתן גם לחמם בתנור בטמפרטורה של כ-160 מעלות.
הכותב, אלי דלל, משמש כממלא מקום ראש העיר נתניה וכן השתתף העונה בתכנית מאסטר שף.