החזה הוא בין החלקים המהותיים ביותר בגוף האישה, בדימוי העצמי שלה ובחוויה האישית שלה את עצמה. לחזה יש חלק משמעותי ביצירת תחושת דימוי עצמי גבוה וכן בחוויה של נשיות מושכת, אטרקטיביות וערך עצמי.
עם השנים, בשל כוח המשיכה והגיל – החזה נוטה ליפול מטה. במקרים אלו המראה הנוצר הוא הרבה יותר זקן ומבוגר והתחושה הכללית היא של זיקנה ואי נעימות בהתבוננות במראה. על מנת להבטיח כי החזה ימשיך לעמוד – יש צורך בניתוח הרמת חזה. למרבה הצער, שלא כמו באזורים אחרים בגוף, לא ניתן להרים את החזה באמצעות תרגילי ספורט. אמנם, אלו יכולים לסייע במידה רבה בשיפור יציבות החזה הודות לחיזוק השרירים באותו אזור אולם משום שמדובר במסת שומן – להוציא דיאטה המקטינה במידה מסוימת את גודל החזה וכתוצאה מכך גם את עומק הנפילה שלו – רק ניתוח הרמת חזה יכול להיות אפקטיבי.
למעשה, ניתוח הרמת חזה חיוני לא רק למי שאינה מרוצה מהמראה של החזה שלה, אלא לא פחות מכך גם למי שסובלת מכאבי גב בעקבות החזה הנפול, כאבים באזורים אחרים וכן קשיים בתפקוד. במקרים רבים, שדיים נפולים מגיעים בד בבד עם תופעה א סימטרית של שינוי גודל החזה וכתוצאה מכך – גם פגיעה בדימוי העצמי וניסיונות רבים להסתרה, המעסיקים את האישה וגורמים לפגיעה בדימוי העצמי שלה. נשים רבות אף נמנעות מביצוע פעילויות מסוימות בשל החשש מאי נעימות או מתשומת לב לא רצויה למראה החזה.
פנייה לניתוח הרמת חזה מאפשרת למטופלת ליהנות מדימוי עצמי גבוה יותר וכמו כן, תחושה של שליטה עצמית והנאה מהגוף הנאה.
התהליך
התהליך המיושם בניתוח הרמת חזה דומה במידה רבה לזו המתקיימת בניתוח הקטנת חזה שבו מקטינים את נפח השד על ידי הוצאה של רקמות וחלק מהמעטפת של השד. בניתוחים מסוימים מסירים רק חלק קטן ממעטפת השד ולא נוגעים ברקמת השד עצמה, אלא אם יש צורך בעיצובה.
תחילה יש להיפגש עם הרופא המנתח על מנת להגדיר את הצרכים וכן לתאם ציפיות לתוצאה הרצויה מהניתוח. לאחר הגעה להסכמה על מראה החזה הרצוי וכן מידת ההסרה של רקמות מהגוף, מתבצע הניתוח בהרדמה מקומית. עבור נשים המעוניינות בהרדמה מלאה יש לציין זאת בפגישת הגדרת הציפיות.
כאשר הניתוח מבוצע בהרדמה כללית הוא קצר הרבה יותר משום שהמטופלת אינה חשה בדבר ומתעוררת לאחר הניתוח כאשר כל הפרוצדורה כבר מאחוריה. בהרדמה חלקית יש צורך בהזרקה של חומרים משככי כאבים אחת לכמה הזרקות על מנת להימנע ממצבים של כאב.
הבדיקה הקודמת לניתוח כוללת בתוכה בירור של מצב הבריאות הכללי, הגורמים לביצוע הניתוח, בעיות בניתוחים קודמים אם היו, המרחקים בין השדיים, מצב בריאותי כללי כולל עישון ותזונה, שימוש בתרופות מסוימות ועוד. כך, יכול הרופא לדעת כי ניתן לבצע את הניתוח בצורה הטובה ביותר.
לפרטים ומידע נוסף ליחצו – מנתחת פלסטית