הקשר בין צוואות וירושות לחובות –מה עליכם לדעת

6 0

לאחרונה יותר ויותר פניות מתקבלות במשרדנו אודות יורשים המעוניינים לקיים את צוואות ההורים\סבים\סבתות כאשר אחד מהיורשים או המוריש בעצמו היו בחובות.  במקרה ולא הושארה צוואה הרי שאנו פונים לקבלת צו ירושה מאת הרשם לענייני ירושה במסגרתו יורה הרשם על חלוקה לפי דין בין היורשים באופן שווה בשווה הכל בהתאם לנסיבות המקרה.

מה שמרבית היורשים אינם יודעים זה, כי קיים קשר הדוק בין הירושה שלהם לחובות ככול וקיימים כפי שהותיר אחריו המנוח ו/או המנוחה ו/או אף אחד היורשים בעצמו.

היה ומהנוח/ה הותירו אחריהם נכסים בדמות דירות ו/או רכבים ו/או זכויות כספיות כאשר בד בבד לצד זכויות אלו, נותרו חשבונות וחובות פתוחים אשר טרם שולמו ע"י המנוח/ה הרי שישנם הוראות מפורשות בחוק, הוראות אותן כדאי לכם להכיר.

על כן חשוב מאוד לדעת כבר בשלבים הראשונים כי ככלל, כלל נכסי המנוח/ה כפי שנותרו ישמשו תחילה לצורך כיסוי הוצאות הקבורה, מצבה ושבעה כאשר מיד לאחר מכן הכספים ככול שנותרו ישמשו לצורך כיסוי כלל התחייבויות המוריש/ה ורק בסוף וככול ותיוותר יתרה הרי שזו תהיה שייכת לכם היורשים בהתאם להוראות החלוקה המצוינות בצוואה ו/או לפי צו הירושה.

במילים אחרות, היה ולמנוח היו חובות אשר קדמו לפטירתו, הרי שהכספים אותם הותיר אחריו המנוח, ישמשו תחילה לכיסוי כלל החובות וזאת עוד בטרם חלוקה ליורשים בעצמם.

אם אחד היורשים נמצא בחובות –האם הוא רשאי לקבל/לרשת את חלקו בירושה?

גם אם אחד היורשים נמצא בחובות הרי שהוא רשאי לרשת את חלקו בירושה, אלא שעליו לקחת בחשבון כי ככול וישנם עיקולים המצויים אצלו בחשבון הבנק בשל חובות, סביר להניח כי ככול ויעברו כספים מכוח אותה ירושה לחשבונו אלו מיד יעוקלו ועל כן לא יוכל ליהנות מהם.

אף אם קיים נכס שהותיר המנוח עבור יורש אחד בלעדי, כאשר אותו יורש נמצא בהליך חדלות פירעון תחת חובות הרי שיש לקחת בחשבון כי הנאמן שמונה ע"י ביהמ"ש במסגרת הליך חדלות פירעון [פשיטת רגל] ישים ידו על הנכס האמור על מנת לקזז את חלקו של היורש המצוי בחובות מאותה ירושה מדוברת עבור הנושים אשר ממתינים לקבל את כספם.

אחד הדברים הראשוניים אותם בודקים נאמני ביהמ"ש הוא נושא הירושות והנכסים ולכן ללא ליווי עו"ד צוואות וירושות מטעמכם, כמעט בלתי אפשרי לטפל בנושא סבוך זה לאחר שהחלב כבר נשפך לכאורה.

מצב אחר הוא, חובות שהותיר אחריו המנוח/ה שאז מיד לאחר הוצאות הקבורה והשבעה יש בראש ובראשונה לחסל את חובות המוריש וככול ויוותרו כספים הרי שאלו יחולקו בין היורשים בהתאם לחלוקה בצוואה או בצו הירושה.

כך או אחרת ואם אחד מבני המשפחה שלכם מצוי בחובות ועתיד לרשת ירושה מכל סוג, מומלץ להגיע לעורך דין צוואות וירושות לפני שאתם נוקטים בכל פעולה הקשורה בצוואה או בירושה. מומלץ שלא לפעול להגשת הצוואה מיד עם פטירת המנוח/ה ובמקום לזה לגשת לעורך דין ולברר אודות חובות המצויים ע"ש המנוח/ה ו/או ע"ש מי מהיורשים ובכך למנוע למעשה טעות שלא ניתן לתקנה לאחר מכן.

קיימים היום פתרונות מגוונים באשר למתן הוראות בצוואה, כאלו אשר יאפשרו ליורשים שלכם לקבל וליהנות מחלקם בירושה לאחר פטירת המורישים אף במצבים של חובות קיימים אלא שלצורך מומלץ לפנות לעורך דין עוד כשהמוריש בחיים. אם כבר נפטר המוריש, קל וחומר שיש לסור לעו"ד מהתחום לפני ביצוע כל פעולה אשר עתידה להשפיע היורשים באופן בלתי חוזר.

מוזמנים לפנות אלינו עוד היום להתייעצות ללא התחייבות:

אייל קורסיה ושות' –עורכי דין

עורך דין צוואות וירושות

טלפון: 077-8067790

Related Post

אור וחיים חדשים בנתניה

Posted by - 29 באוגוסט 2018 0
שיתוף פעולה בין עיריית נתניה לבית החולים לניאדו ישלב בין תערוכת מנורות מיוחדת לבין פרויקט הקמת פגייה חדשה בבית החולים.…

כוכבי הנדל"ן

Posted by - 7 במרץ 2018 0
זכייני וסוכני רי/מקס בנתניה כבשו את הבמה בליל הכוכבים של הרשת זכו בתעודות ואותות הוקרה ב'ליל הכוכבים' של הרשת, במהלכו…
כלי נגישות