הקמת אולפן הקלטות בבית מתאימה למוזיקאים ולאנשים אשר שואפים להקליט פודקאסט בצורה הטובה ביותר. אנחנו יכולים לראות היום כי החלום לאולפן ביתי הוא בר השגה וכבר לא מאתגר כמו שהוא היה בעבר. אין צורך להיות מהנדסים כדי ליצור תוכן אודיו ברמה גבוהה אך יש לפעול על פי ההמלצות במדריך כדי ליצור אולפן פונקציונלי ויעיל.
שלב ראשון – בחירת מרחב נכון
השלב הראשון בתהליך הקמת אולפן הקלטות בבית הוא לבחור את החלל המתאים. באופן אידיאלי החדר צריך להיות שקט וככל האפשר מרוחק ממקורות רעש ביתיים כמו המטבח או אזור המגורים. האפשרויות הטובות ביותר יהיו חדר שינה שלא נמצא בשימוש, מרתף ובאופן מפתיע גם ארונות גדולים יכולים לשמש כמרחב הקלטות. חשוב להביא בחשבון את הדרישות הבסיסיות שנדרשות עבור אקוסטיקה לאולפן ולהעדיף חדרים שידרשו שינוי מינימלי .
שלב שני – טיפול אקוסטי
ישנו מרכיב אחד אשר מבדיל בין אולפן מוצלח לבין הקלטות מתסכלות והוא האקוסטיקה. כאשר אנחנו מסתכלים על נושא זה עלינו להתחיל בטיפול בנקודות ההשתקפות הראשונות עם הצליל. יש להציב לוחות אקוסטיים על הקירות, מאחורי ומעל עמדת ההקלטה. יש להוסיף מלכודות בס בפינות החדרים ובהתאם לתקציב לבודד את התקרה והרצפה עם חומרים רכים.
שלב שלישי – הקמת אולפן הקלטות עם ציוד מקצועי
אולפן הקלטות דורש ציוד כאשר אפשר להגיד שאין סוף למה שאפשר לשים בו אך זוהי הרשימה הבסיסית ממנה כדאי להתחיל:
- מחשב – זהו מרכז סביבת ההקלטה כשהמחשב צריך להיות מהיר ואמין כך שהוא יוכל להריץ את תוכנת ההקלטה בצורה חלקה.
- תוכנה – לצד המחשב יש צורך כמובן בתוכנה שתשמש להקלטה, עריכה ומיקס אודיו. כך נוכל ליצור תחנת עבודת אודיו.
- ממשק שמע – מגשר בין המיקרופונים, המכשירים השונים והמחשב וממיר אותות אנלוגיים לנתונים דיגיטליים.
- מיקרופונים – הקמת אולפן הקלטות בבית דורשת שימוש בציוד מקצועי ומיקרופון מקצועי הוא הכרח וזאת בהתאם לסוג ההקלטות שצפויות להתבצע במקום.
- אוזניות – הדרך לבצע ניטור שמע היא להשתמש באוזניות אטומות שמונעות דליפת צליל החוצה ונותנות את הצליל המדויק.
שלב רביעי – ארגון הציוד
בחירה נכונה של הציוד והנחתו במקומות המתאימים תשפיע על ההקלטה. יש להניח את המוניטור בגובה האוזן ולוודא כי נוצר משולש שווה צלעות עם עמדת ההאזנה. יש לשמור על ממשק האודיו ועל כל ציוד אחר בהישג יד ולארגן את הכבלים במטרה למנוע הפרעות.
שלב חמישי – התקנות, בדיקות והתאמות
יש להתקין את התוכנות הנדרשות במחשב ולהגדיר את ממשק השמע וזאת כדי להבטיח ביצוע מיטבי. חלק בלתי נפרד מתהליך של הקמת אולפן הקלטות בבית יהיה בדיקה מתמידה, התאמה, למידה ושדרוג על פי הצורך. יש לבצע ניסיונות ולהתחיל בהקלטת פרויקטים קטנים במטרה לבצע שיפורים ושדרוגים לפני התחלה בפרויקט גדול. כמובן, תהליך השדרוג יכול להיות תהליך מתמשך וניתן לשפר את הציוד והתוכנות כל הזמן.