המנה שהפכה ברבות השנים לשם הנרדף של איטליה, מקורה בכלל בסין. לאיטליה הגיעה בדרך המשי, אבל זהו סוד קסמה של הפסטה: גם כשחשבנו שאנחנו מכירים אותה ממש טוב – היא תמיד מצליחה להפתיע. לרגל יום הפסטה הבינלאומי 3 מתכונים שחוגגים את האטרייה האגדית: פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי, סלט פסטה רענן עם מוצרלה, אספרגוס וארטישוק, ופסטת מפלדינה עם פסטו וקייל
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
פסטה ברוטב דלעת, פקאן מקורמל וצ'ילי
רכיבים
ספגטי 250 גרם
1 בצל
2 שיני שום
350 גרם דלעת
200 מ"ל בירה
10 עלי בזיליקום
50 גרם אגוזי פקאן
סירופ אגבה 20 מ"ל
שמן זית
קורט צ'ילי
מלח ופלפל שחור
הוראות
מקלפים וקוצצים שום ובצל. מחממים שמן זית במחבת, ומערבבים בצל ושום עם קורט מלח, עד להשחמה.
מוסיפים דלעת קלופה חתוכה לקוביות, מערבבים ומוסיפים בירה, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה, עד שהדלעת רכה ונימוחה.
מסירים מהאש, מוסיפים עלי בזיליקום, וטוחנים במערבל חשמלי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מרתיחים פסטה אל דנטה במים עם מלח. מסננים ושומרים מעט מהמים הרותחים להמשך.
מניחים את הרוטב בתבנית. מוסיפים מעט ממי הפסטה ששמרנו קודם לכן, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
כעת לקירמול אגוזי הפקאן: הניחו אותם מחבת חמה וערבבו אחרת הם יישרפו. הוסיפו סירופ אגבה וצ'ילי, בשלו כמה דקות, והניחו על נייר אפייה עד שהקרמל מתקשה.
הגישו את הפסטה עם פקאן, פלפל שחור גרוס טרי, ואם תרצו, כמה עלי בזיליקום מטוגנים.
סלט פסטה צבעוני עם לבבות ארטישוק ושמן זית
רכיבים
500 גרם פסטה פרפלה (פפיונים) צבעונית
אספרגוס
פחית של לבבות ארטישוק
מעט עגבניות שרי
100 גרם של מיני מוצרלה
עלי בזיליקום טריים
שמן זית בכבישה קרה
מלח ופלפל
הוראות הכנה
בשלו את הפסטה במים רותחים ומלח, סננו והוסיפו מעט מים קרים למסננת.
בשלו את האספרגוס באידוי במשך 7 דקות לערך, וחתכו אותו לחתיכות באורך סנטימטר.
חתכו את הארטישוק והעגבניות לחצי והוסיפו אותם לפסטה עם שאר המרכיבים.
לסיום, קשטו את המנה עם מספר עלי בזיליקום, שמן זית וכמובן מלח ופלפל.
פסטה מפלדינה עם פסטו וקייל
רכיבים
200 גרם פסטה מפאלדה
100 גרם קייל
50 גרם אגוזי מלך/ צנוברים
30 גרם גבינת פרמזן
1 שן שום
50 מ"ל שמן זית
חצי מיץ לימון
זר עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה
הסירו את הצלעות מהקייל והשתמשו רק בעלים. הרתיחו סיר של מים עם מלח, משרים את עלי הקייל במים הרותחים כדקה, מורידים מהאש ושוטפים במים קרים למנוע בישול יתר.
טוחנים את כל מרכיבי הפסטו: אגוזי מלך, שום, שמן זית מיץ לימון, בזיליקום מלח ופלפל לי הטעם. ניתן לשמור כמה עלי בזיליקום לקישוט הפסטה מאוחר יותר.
ערבבו יחד את הפסטה, רוטב הפסטו וחתיכות עלי הקייל, ופזרו מעל גבינת פרמז'ן מגורדת, מעט גרידת לימון ופלפל שחור גרוס.