המרכזים הקהילתיים חוזרים לחיים

30 0

"להחזיק את האף מעל המים ולהציל את הבית הקהילתי" זה היה המוטו העיקרי של הממונה על המרכזים הקהילתיים חבר המועצה עופר אורנשטיין בשנה וחצי האחרונות של הקורונה.

"נכנסנו למשבר הכלכלי במרץ 2020 , ברגע אחד בוטלו כל הפעילויות של הצהרונים והחוגים, ונותרנו עם הוצאות קבועות ועם הוצאות משתנות שלקח זמן לבטל כאשר כל ההכנסות בוטלו מיד והיינו צריכים לקבל החלטות מהירות " מספר אורנשטיין

הניסיון של אורנשטיין כמהנדס תעשייה וניהול ומנהל בכיר בחברת היי טק שמבין היטב בתהליכים פיננסיים’ הובילה לסדרה של החלטות ניהוליות שהצילו את המרכזים הקהילתיים מקריסה כלכלית : הוצאת עובדים לחל"ת וניצול ימי חופשה, דחייה תשלומים עם ספקים, הקדמת תשלומים מהעירייה והגשת בקשות למענקי סיוע מכל גורם אפשרי במשק . במקביל לפעילותו בנתניה נבחר אורנשטיין לוועד הארצי של יושבי ראש ההנהלות של המרכזים הקהילתיים בישראל שפעל מול שרי הממשלה למתן מענקים למרכזים הקהילתיים בארץ שחלקם עמדו על סף התמוטטות כלכלית .

" מרכז קהילתי הוא בסופו של דבר עמותה ללא מטרות רווח , כל מה שנשאר בסוף שנה חוזר חזרה לקהילה בדמות פעילות קהילתית נוספת או הגדלת הנחות למשפחות נזקקות, ואנחנו עושים המון פעילות קהילתית לתושבים, גם במהלך משבר הקורונה שנשארו במתנ"ס שלושה עובדים הם פעלו מסביב לשעון כדי להגיע לכל מבוגר ערירי שלא יכול לצאת מהבית"

בחודשים האחרונים פעל אורנשטיין לבלום את הקיצוץ התקציבי כפי שהשתקף בתקציב העירוני של 2021 . סיעת "למען נתניה" הגיעה להסכמה בין ראש העיר מרים פיירברג איכר  ועופר אורנשטיין על מתווה לביטול הקיצוץ.  בישיבת המועצה האחרונה אישרה המועצה ביטול חלקי של הקיצוץ והגדלת התקציב העירוני למרכזים הקהילתיים בעיר בסך מיליון ₪.

" אני רואה היום את הילדים בעיקר בשכונות חוזרים  ונהנים מהפעילות הענפה של המרכזים הקהילתיים בכל העיר, אני רואה את פעילות הגימלאים והנוער והאוכלוסיות המיוחדות שהמרכז הקהילתי הוא הבית השני שלהם. כל זה מחמם את ליבי ומעודד אותי שכל מה שעשינו בשנה וחצי האחרונות לא היה לשווא. אני רוצה להודות מכאן לראש העיר מרים פיירברג איכר שעמדה לצידי לאורך כל המשבר ,לחברי ההנהלות שלנו שפועלים בהתנדבות מלאה וכמובן למנהלים והעובדים של המרכזים הקהילתיים בעיר שפעלו מסביב לשעון כדי להציל את המערכת. סיימנו עכשיו את המחזור הראשון של הקייטנות עם 16,790 ילדים וזה פשוט מדהים. יש צמא אדיר של הציבור לחזור לחיים של אירועי תרבות וקהילה במרכזים ואנחנו עומלים עכשיו על פתיחת שנה חדשה עם מגוון גדול של פעילות  "     

Related Post

האורך כן קובע

Posted by - 14 באוגוסט 2019 0
מדינת ישראל האריכה את יישום הליך מחיקת החובות המקוצר בהוצל"פ עד לינואר 2020. המשמעות לאלפי חייבים: הזדמנות לצאת ממעגל החובות…

מרעננים הנחיות

Posted by - 27 באוקטובר 2021 0
מנהל הנדסה משיב  מהו מבנה מסוכן? על מי חלה האחריות לתחזק את הבניין? איך אפשר למנוע את הסכנה?  מנהל ההנדסה…

"אסור לאבד את הראש" –  על ניהול משברים ומנהיגות בעתות משבר

Posted by - 21 במרץ 2023 0
קריסת הסיליקון ואלי בנק שהחזיקו בהון של חלק מחברות הסטארט אפים וחברות הטכנולוגיה, עליית הריבית, הדיבורים על מיתון, לצד פיטורין בחלק מהחברות החזירו שוב לתודעת הציבור את חשיבות פיתוח המיומנויות הנדרשות בעולם העבודה ובראשיתן הסתגלות לשינויים, ניהול משברים ומנהיגות בעתות משבר.צפה לטוב יותר והתכונן לגרוע, לאבד את העשתונות בטוח לא יעזור, מאת, עו"ד שרון הר זהב, משחר הימים, מה אפשר ללמוד על ניהול משברים מאישיים מפורסמים ומנהיגים דגולים בהיסטוריה? ביוני 1940. בריטניה נכנסת פתאום למשבר הגדול בתולדותיה: צבא גרמניה כובש תוך ששה שבועות את צרפת, בניגוד לכל תחזית קודמת. הגרמנים נמצאים על תעלת למנש, 32 ק"מ בלבד מחוף בריטניה, עם צי חזק וחיל האוויר המוביל בעולם. הם מאיימים בגלוי לפלוש ולכבוש את בריטניה. ואכן בממשלת לונדון נשמעים קולות בנוסח: הבה ננהל עם הגרמנים מו"מ, ניתן להם מושבות ושטחים ונכרות איתם הסכם שלום. האיש שהציל את המצב הוא וינסטון צ'רצ'יל, שחודשיים לפני כן  נבחר לראש ממשלת בריטניה. פרוטוקולים שפורסמו בשנים האחרונות מגלים מה אירע: בקבינט המלחמה בן 5 חברים היו 2 ואולי שלושה בעד ניהול משא ומתן עם הגרמנים. צ'רצ'יל היה כמעט היחיד שקבע: אין מו"מ נמשיך במלחמה. השחקן ששיחק את דמותו אמר באחד הסרטים שנעשו עליו "שאין לנהל משא ומתן עם טיגריס, שהראש שלך בתוך הפה שלו". הוא לא נרתע מדו"חות שהצביעו על חולשת הצבא הבריטי. הרטוריקה שלו, התקיפות, נימוקיו העניינים, שכנעו את הקבינט להחליט ברוב של 3 נגד 2 להמשיך במלחמה. שני הנותרים גילו אחריות, לא פרסמו על התנגדותם והצטרפו לרוב הלוחמני. צ'רצ'יל גילה מנהיגות גם לאחר מכן, הגרמנים הפציצו את לונדון וערים אחרות וגרמו נזק רב. צ'רצ'יל המשיך במדיניות של "ממשיכים להילחם ללא משא ומתן". הוא תגבר את חיל האוויר, את ההגנה האווירית, הורה לבנות מקלטים, הפך את הרכבת בתחתית למקלט לילה ל-700 אלף איש, פנה לממשלת ארה"ב לקבל סיוע צבאי ומדיני ועוד ועוד.כמו מנהיגים אחרים: גילה דוגמא אישית, לאחר ההפצצות בלילה יצא לרחובות שנפגעו, צעד באומץ, הניף בידו את סימן ה "וי" המפורסם. תקצר היריעה לספר על מנהיגותו. לקחים עיקריים: יש לבחור מנהיג שיגלה תקיפות, לא יירתע מקשיים אלא יתמודד איתם, ינהיג את חבריו לקבל את דעתו, וכל את זאת תוך כדי קבלת נתונים צבאיים מעודכנים. עליו לצאת לחזית, במקרה זה הרחוב. כל שנות המלחמה הפליג או טס צ'רצ'יל לכל חזית, לעתים ממש מול אש האויב. המנהיג צריך לקבל החלטות חמורות ולא שגרתיות כגון הטלת צנזורה- לראשונה בתולדות בריטניה. כדי למנוע מידע מהאויב על המנהיג להתרכז בנושא העיקרי, ונושאים אחרים, כגון קיצוב וצנע, יטיל על מנהלים מוכשרים אחרים. בכלל, עליו לבנות סביבו קבוצת עוזרים מוכשרים ומהימנים. מותר לו מפעם לפעם למנוע פרסום ידיעות על מפלות, כדי לא לפגוע במורל. עו"ד שרון הר זהב,מפתחת מיזם פלטפורמת לימוד דיגיטלית בתחום התעסוקה והעסקים ללימוד ניהול, פרקטיקה ארגונית ומיומנויות בעולם העבודה, שמועבר על ידי מנהלים בכירים במשק הישראלי
כלי נגישות