כל מארח/ת, מתלבט/ת איזה יין להגיש בארוחת החג. רשת טיב טעם תציע ב- 46 סניפיה, לקראת החג במחלקת היינות מגוון טעימות רחב של יינות, ויינן שיעזור ויקל על בחירת היין והתאמתו לארוחת החג.
מומחי מחלקת היין בטיב טעם, מעניקים טיפים ועצות שחשוב לדעת, לפני רכישת יין:
- כלל ראשון וחשוב, יש להקפיד על אחסון נכון של בקבוקי היין בבית ועד לפתיחתם יש לאחסנם בשכיבה במקום חשוך וקריר.
- לפני רכישת יינות לבנים יש להקפיד לרכוש מהבציר האחרון ,ניתן לראות ע"ג תוית היין.
- יינות אדומים מומלץ להתייעץ עם מומחה היינות בסניפים
- לא מומלץ לטלטל את היין יתר על המידה לאחר רכישתו.
- אין להשאיר את היין ברכב לאחר רכישתו, מאחר והיין מושפע מטמפרטורה החמה ברכב.
- יינות מומלץ לשמר במקרר יינות
- לאחר פתיחת היין ובמידה נשאר יין יש לאטום את היין בחזרה באמצעות פקק השעם או פקקי וואקום ולשמר במקרר לא יותר מיומיים.
- § הטמפרטורה המתאימה לאחסון בבית היא בין 16 ל– 18 מעלות צלזיוס.
- רצוי להשתמש בכוס יין עגולה שקופה עשויה זכוכית שקופה או קריסטל. מומלץ לשתות יין לבן מכוס בעלת מפתח צר יותר ויין אדום מכוס מפתח רחב יותר.
- כמות היין שנמזגת לתוך הכוס הוא עד כחצי כוס.
- כדי למצות את ההנאה מהיין, יש לפתוח את פקקי היין ביינות האדומים כשעה לפני הארוחה על מנת לפתוח את היין ולקבל את מלוא הטעמים מהיין. לאחר המזיגה יש לערסל אותו מעט בכוס להריח ולשאוב הנאה מהארומה וללגום. וביינות הלבנים אין צורך לפתוח כשעה לפני הארוחה.