אין ספק שבכל הנוגע למחלות וטיפול בהן , הרפואה המודרנית יודעת לא מעט. אך האם היא יודעת מספיק אודות בריאות ?
רופאים רבים נוטים להגדיר ולקטלג מטופל כבריא כאשר הם אינם באמת מצליחים לזהות מספיק תסמינים המזוהים עם מחלה מוכרת . למרות שהמטופל מדווח על מספר תסמינים המפריעים לו לתפקד בחיי היום יום. לא מעט מטופלים שעברו אצלי חזרו עם בדיקות הדם בידם שהם לכאורה בריאים מאוד , אך עדיין יכולת התפקוד היומיומי שלהם הייתה רחוקה מלהיות אופטימלית.
נמצאו 7 גורמים עיקריים לתפקוד בריאותי אופטימלי ואלו הם: שליטה ברמות סוכר בדם , תגובה דלקתית תקינה ,מערכת חיסונית איתנה ,איזון הורמונאלי, תפקוד תקין של מערכת העיכול ומערכת נטרול הרעלים ( בעיקר תפקוד כבד).
אז לאחר שנגעתי ופירטתי על סוגי הבדיקות הרלוונטיות על מנת ליצור את התפקוד הבריאותי הרלוונטי הפעם אגע בדרכי המניעה והטיפול הרצויים .
מניעה טובה יותר מריפוי
הגישה הטבעית ללא ספק בטוחה יותר מתרופות , אשר מבוססת על שינויים בתפריט , שימוש יעיל בתוספי תזונה והיא גם זולה יחסית.
אמנם תוספי תזונה אינם כלולים בסל הבריאות , אך עדיין יהיה זול יותר מתרופות ואף בטוח יותר מתרופות כימיות .מולטי ויטמינים ,אומגה 3 ,אצת ספירולינה , אנזימי עיכול ופרוביוטיקה הינם רק חלק מן תוספי התזונה היעילים לבריאות מרבית . שינוי מסוג זה חשוב שיהיה מובנה והדרגתי. חשוב לציין ששינוי מסוג זה פועל בצורה איטית יותר ובטוחה יותר שלא כמו תרופות .
ראשית חשוב לבנות פרופיל בריאותי בסיסי שלכם, כלומר מהי נקודת ההתחלה הפיזילוגית- בריאותית שלכם .
1.איזון הסוכר בדם
2.איזון הורמונאלי שלכם גברי/נשי
3.איזון מערכת העיכול שלכם
4.איזון התפקוד המוחי שלכם
5.איזון מערכת הנטרול רעלים שלכם
6.איזון המערכת החיסונית שלכם
*כל מערכת רצוי לבדוק בנפרד ולהתאים תכנית פעולה לאיזון שלה בהתאם.
*תזונה ואורח חיים הכולל פעילות גופנית לפחות 4-6 פעמים בשבוע.
*אכלו תפריט דל במלח , ודל בסוכר ,בעיקר פחמימות פשוטות.
*שלבו בכל ארוחה פחמימות מורכבות בעל אינדקס גליקמי נמוך-בינוני ( ראו טור בנושא) ביחד עם חלבונים( עיכול חלבונים מתבצע בצורה איטית יותר ולכן שומר על תחושת שובע לאורך זמ)ן .
*הימנעו ממשקאות המכילים קפאין (קפה ,תה ,קולה וכו').
*הפחיתו שתיית אלכוהול ועישון סיגריות.
*שלבו תוספי תזונה מתאימים בהתאם לצורך לאחר פגישה עם איש מקצוע מוסמך. (תוסף איכותי של מולטי ויטמינים ומינרלים ,ויטמין C עדיף לא חומצי, אומגה 3 , אנזימי עיכול ותוסף פרוביוטיקה מומלצים לאיזון של כמעט כל מערכת ברמת המדע והמחקר ).
*שלבו לפחות 2-3 ביום מנת פרי ו5-7 ירקות טריים בצבעים שונים.
*תגדילו את צריכת המים שלכם במשך היום . לפחות 2 ליטר ביום. שימרו על שתן בצבע בהיר.