הלילה הזה כולו בריאות: מתכונים יצירתיים ובריאים לשולחן הסדר

6 0

לצד ביעור חמץ והחבאת אפיקומן מנהג חג לא כתוב אך לא פחות נפוץ הוא הוא פתיחת כפתור בסוף הארוחה, לאחר שאכלנו קצת יותר מידי מנות עתירות קלוריות. אך פסח הוא גם חג האביב, ועונת הביקיני כבר מעבר לפינה, אז מדוע שלא ננסה כמה מתכוני סדר אלטרנטיביים – עתירים בסיבים ודלי קלוריות שיאפשרו לנו להנות מהחג גם ללא נקיפות מצפון? מנה ראשונה של בטטה במילוי מתקתק ומתובל של תפוח וחומוס עם סיומת של קרם קוקוס ותבלינים, מנה עיקרית של הודו וירקות בארוחה שלמה שמצריכה מגש אחד ודקות ספורות של זמן הכנה ולקינוח- פבלובה טעימה בשילוב פירות

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

רכיבים (ל-4 סועדים)

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח עץ קטן, קצוץ

2 שיני שום טחונות

גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן של כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון 

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח

הכנה:

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל. 

Related Post

הנה בא החורף

Posted by - 8 בנובמבר 2021 0
מה יש בו בחורף שמוציא אותנו מאיזון תזונתי? ראשית, התמעטות שעות האור גורמת לירידה ברמת הסרוטונין (מוליך עצבי שאחראי למצב…

תפוחי אדמה צלויים

Posted by - 4 באפריל 2022 0
מתכון: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב רשימת חומרים למחבת בקוטר 26 ס"מ: 6 יח׳…

מתכון חגיגי לארוחת החג!

Posted by - 15 בספטמבר 2020 0
המותג מאסטר שף מציע: פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות בפתחה של השנה החדשה ולרגל חג ראש השנה המותג מאסטר שף…
כלי נגישות