הכריך הכי מדליק

17 0

הארוחה הקטנה והמסורתית של 10:00 שומרת על הילדים מנזקי הרעב שמפריעים להם להתרכז. הדילוג עליה מביא לרעב, אשר בסופו של דבר, מביא לאכילה מיותרת של ממתקים וחטיפים עתירי שומן וסוכר.

אז איך מכינים להם את הכריך הכי מדליק ?

·         כדאי להכין את הכריך מלחם או מלחמנייה מקמח מלא. הם משביעים יותר בהשוואה לקמח לבן, מפעילים את מערכת העיכול, ושומרים על איזון של רמות הכולסטרול והסוכר בדם.

·         בין שתי הפרוסות חשוב להכניס חלבון. אפשרויות לכריך הן טונה, ממרח חומוס, פסטרמה זוגלובק מחזה הודו, טחינה, וביצה קשה.

·         מומלץ להוסיף ירק – כל מה שהילד אוהב ומוכן לאכול. כדאי מאוד שהירק יגיע כבר חתוך ונוח לאכילה, ולשם כך, רצוי לבחור ירקות קשים כמו מלפפון, גזר, קולרבי וכו'.

·         לבני נוער, הנשארים שעות ארוכות בבית הספר, כדאי להוסיף עוד כריך לשעות הצהריים. דווקא בשעות אלה, כשהעייפות משתלטת, חשוב לתת לגוף זריקת אנרגיה. אם הכריך של הבוקר הכיל גבינה או חומוס, יכול הכריך של הצהריים להכיל פסטרמה מסוגים שונים ובטעמים שונים, מלווה בחומוס או מיונז ובירקות.

·         לארוחות ביניים רצוי להוסיף גם פירות, שיוסיפו המון בריאות וויטמינים.

Related Post

כלי נגישות