לצד ההתקדמות הרבה בפרויקט הקמת שוברי הגלים בנתניה, שמקדמת החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון בשיתוף עם עיריית נתניה, ושנועד להגן על המצוק החופי, נרשמה בשבועות האחרונים תופעה מסוכנת של כניסה בלתי מורשית לתוך שטח העבודות הקבלניות, תוך התעלמות מהגידור והשילוט המתריע על הסכנה בפעילות זו.
החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון מזהירה את הציבור כי מדובר בסכנת חיים ממשית ובהפרעה להמשך ביצוע עבודות הבנייה. במקום עובדים כלים הנדסיים גדולים המניפים סלעים וחצץ ומונחים בעומק הים, וברקע מצוק גבוה ולא יציב. בחברה הממשלתית קוראים לציבור: להישמע להנחיות ולא להיכנס לאזור העבודות.
מהחברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון נמסר כי אנו מצויים בפתחו של הקיץ, והעבודות להקמת שוברי הגלים, באזור שבין חוף סירונית לחוף ארגמן, ושמטרתן להגן על המצוקים ולמנוע את המשך תהליך הבלייה שלהם, על מנת למנוע חלילה פגיעות בנפש או התמוטטות של סלעים ומבנים נמצאות בעיצומן. במקום ישנם סלעים גדולים והעבודות מבוצעות באמצעות כלים הנדסיים ומכאניים כבדים, כך שמי שמפר את ההנחיות ונכנס לאזור הבנייה, עובר על החוק, ומסכן את עצמו.
יצוין כי המצוק החופי בנתניה נמנה על המצוקים הגבוהים והדחופים ביותר לטיפול בישראל. פרויקט ההגנה על המצוק בנתניה הינו פרויקט שוברי הגלים הגדול ביותר שהוקם בארץ, והוא כולל הקמה של 12 שוברי גלים מחוף סירונית דרומה עד לחוף ארגמן והזנת חול לצורך הרחבת רצועת החוף. הפרויקט שהחל באפריל 2021 מתפרש על פני כ-3.5 ק"מ של רצועת חוף, נמצא בעיצומו ועד כה הושלמה הקמתם של 5 שוברי גלים. העבודות שנועדו להפחית את עוצמת הגלים שפוגעים במצוק ובכך להביא לייציבותו של המצוק צפויות להסתיים במהלך 2025.
אודות החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון:
החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון בע"מ כפופה למשרד להגנת הסביבה והינה זרוע ביצוע לפרויקטים לטיפול בנושא התמוטטות המצוק החופי. מטרתה העיקרית של החברה הינה לתכנן, לבצע ולתחזק את הקמת הגנות הימיות, ולהעניק שירותי ניהול, תיאום וייעוץ למדינה בכל הנוגע לקידום ההגנות היבשתיות לעניין התמוטטות המצוק החופי, וניטור קצב נסיגת המצוק.
למידע נוסף >>https://www.mccp.co.il/