הימים הראשונים בבית לאחר הלידה

29 0

חזרה הביתה אחרי הלידה עלולה להיות טראומטית עבור האם והתינוק. במאמר הבא נסביר לכם מה לעשות, איך להתמודד עם הקשיים ואפילו כיצד לצמצם את הבכי

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, גיל האם הממוצע בישראל עולה מאז שנת 2000 והגיע ב-2016 ל-30.4 שנים. בתוך כך, בשנת 2016 נשים ילדו בפעם הראשונה בגיל 26.7 בממוצע, בפעם השנייה בגיל 29.6 בממוצע ובפעם השלישית בגיל 31.9 בממוצע. עם זאת, העלייה בגיל האם הממוצע לא בהכרח מבטיחה התמודדות פשוטה יותר בימים הראשונים בבית לאחר הלידה.

נשים שעברו לידה ראשונה מספרות בעיקר על הפער בין הציפיות לבין המציאות: בעוד בתהליך ההיריון עצמו מלווים אותן אנשי מקצוע ורופאים, את הימים הראשונים אחרי שעוזבים את חדר הלידה מבלות הנשים עם התינוק ועם בני הזוג בלבד. בנוסף, התינוק הוא יצור חסר ישע שלא תמיד ברור איך לטפל בו ומה מותר ואסור לעשות מבחינה רפואית.

איך מטפלים בתינוק ובעצמנו?

קודם כל, צריך לדעת שהתינוק יורד במשקלו עד 10% ממשקל הלידה כבר ב-4-5 ימים הראשונים. לאחר מכן המשקל עולה בהדרגה והשאיפה היא לחזור למשקל הלידה הראשוני עד שבועיים לאחר הלידה. את המעקב אחר העלייה במשקל ניתן לבצע בבית ובתחנות האם והילד של קופות החולים.

שנית, כדאי לטפל בתינוק בעדינות ולשים לב לאופן שבו מרימים אותו, משכיבים אותו ומחזיקים על הידיים. בהרמת התינוק ממצב שכיבה על הגב חשוב מאוד לתמוך בעורף ולמתוח את קצות האצבעות לתמיכה בחוליות הצוואר. מומלץ להחזיק את התינוק על הידיים כמה שאפשר, לתת לו מגע עור-לעור עם האם ולהשכיב אותו לישון על הגב כדי להפחית את הסיכוי למוות בעריסה.

חשוב גם שנטפל בעצמנו בימים הראשונים בבית וננסה לנוח כמה שיותר. אפשר לקבוע לוח זמנים במשותף עם בני הזוג ולסנכרן את שעות השינה עם התינוק. למרות שיש רק מעט מדי מהן, זה יכול לשפר בצורה דרמטית את מצב הרוח והאנרגיות.

ספוילר: תינוקות בוכים

לא באמת צריך להיות הורים מנוסים כדי לדעת שתינוקות בוכים, אך מפתיע בכל פעם מחדש עד כמה אנחנו מסוגלים להדחיק את הפרט הזניח הזה – עד הרגע שבו חוזרים הביתה. הדבר הנכון לעשות הוא לנשום עמוק, להתאזר בסבלנות ולזכור שהבכי הוא הדרך היחידה של התינוק לתקשר איתנו. אם התברכתם באופטימיות-יתר, תוכלו גם לשכנע את עצמכם שתינוקות לא בוכים סתם.

הדרך הכי טובה להרגיע תינוק בוכה ועצבני היא לחקות את תחושת הרחם על ידי פעולות שונות. מומלץ לערסל את התינוק ולכרבל אותו בין הזרועות כדי להעניק לו תחושת הגנה, לנענע אותו בעדינות בעריסה או בעגלה ולהשמיע לו קולות מונוטוניים שיקנו אפקט מרגיע. בנוסף, רצוי לצמצם גירויים ולא להתבייש לבקש עזרה מבני הזוג, החברים והמשפחה.

 

קרדיט תמונה: https://www.pexels.com/photo/baby-holding-human-finger-225744/

 

Related Post

רשת ADIKA והשחקנית נאיה פדרמן למען המאבק למניעת אלימות נגד נשים, מה עשה עופר חיון כוכב "שעת נעילה" בנתניה וגם – מלכת הביוטי ואשת העסקים מור ממן, כובשת עוד פסגה חלומית

Posted by - 12 בנובמבר 2020 0
Adika נרתמים למאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים: לרגל יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים, במסגרתו עיצבו חולצה במהדורה מיוחדת…

במעמד ראש העיר נתניה, מזכ"לית הסתדרות המורים ומנכ"ל אשמורת: מאות גמלאים הגיעו למתנ"ס עיר ימים בנתניה לכבוד אירוע הפתיחה של מכללת הגמלאים הגדולה בישראל

Posted by - 2 בנובמבר 2022 0
לאור ההצלחה הגדולה בשנתיים האחרונות, מאות גמלאים הגיעו היום (ב', 31/10/2022) למתנ"ס עיר ימים בנתניה לכבוד אירוע הפתיחה של מכללת…
כלי נגישות