החורף הביא איתו רוח תות, עם הפירות האדומים והמתוקים שכולם אוהבים.
התותים מעניקים לנו את הטעם המשובח והמתוק ביותר שיש לטבע להציע. הם מרעננים, טריים ועסיסיים, ומשאירים חיוך גדול של מתיקות על הפנים.
אז עכשיו, כשהחיסון כבר כאן והאדום מתחיל לחזור ללחיים,
קחו 3 מתכונים לקינוחים קלילים וצאו לחגוג את האופטימיות שמביאה איתה עונת התותים.\
באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
טירמיסו תותים
מצרכים (מנה ל-6 סועדים):
מצרכים למסקרפונה
2 חלמונים
70 גרם סוכר
300 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת חמוצה להקצפה
מצרכים עבור מחית התותים
200 גרם תותים
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
מצרכים למילוי
12 ביסקוויטים
300 גרם תותים
לקישוט
קמצוץ פיסטוק
הוראות הכנה
מחית התותים
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבבו אותם עד לקבלת מרקם מחית.
המילוי
1. הניחו את הביסקוויטים בצלחת וכסו אותם במחית התותים למשך חמש דקות.
2. שטפו את התותים וחתכו אותם (אפשר להשאיר 3-4 חתיכות תות עבור הקישוט מלמעלה).
קרם מסקרפונה
1. טרפו בקערה את החלמונים עם סוכר עד שגודלם יוכפל. הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לטרוף עד לקבלת צורה אחידה.
2. הקציפו את השמנת החמוצה והוסיפו אותה לקערת החלמונים וגבינת המסקרפונה בעדינות, תוך כדי טריפה מתמדת.
3. הניחו בצד.
הרכבת הקינוח
1. אם השארתם כמה חתיכות תות, הניחו אותן בבסיס כוס הזכוכית.
2. שפכו את הביסקוויטים (בשלב זה הם צריכים לקבל צורה של עוגת ספוג) לתוך הכוס, וכסו אותם עם שכבה של קרם מסקרפונה (אפשר להשתמש בכף או בשקית זילוף).
3. הניחו בכוס שכבה של תותים חתוכים, מעליה מרחו שכבה נוספת של עוגת ספוג, מעליה שכבה של קרם מסקרפונה, מעליה עוד קצת מילוי – כך עד שתמלאו את הכוס.
4. השכבה העליונה צריכה להיות שכבת קרם. מעליה אפשר לפזר כמה תותים וקצת מילוי. שימו את הכוס במקרר לשעתיים.
5. פזרו פיסטוקים קלופים וחתוכים.
קראמבל תותים ואגוזים
מצרכים
למילוי:
400 גרם תותים חתוכים
1 לימון (גרידה ומיץ)
20 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
2 גרם מלח
2 גרם אבקת וניל
לקראמבל:
125 גרם שיבולת שועל
125 גרם פקאן
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם סוכר
3 גרם שמרים
2 גרם מלח
להגשה:
גלידה או קצפת צמחית
הוראות הכנה
1. ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה, שפכו את התערובת לתבנית, כסו אותה בנייר כסף ואפו במשך רבע שעה בחום של כ-200 מעלות.
2. במקביל, ערבבו היטב את הסוכר והחמאה, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו (את הפקאן שברו קלות בידיכם).
3. בתום 15 הדקות בתנור, הסירו את נייר הכסף ופוררו את הבצק מעל התבנית באופן שווה.
4. הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואפו כ-17-20 דקות עד להשחמה.
5. קררו לפני הגשה. מומלץ להגיש עם גלידה או קצפת צמחית.
קרמשניט מקרם פטיסייר, תותים ותותי יער
מצרכים (עבור 4 סועדים)
1 בצק עלים
125 גר' פטל
50 גר' שוקולד לאפייה
2 כפיות חלב
סוכר
אבקת סוכר
עבור קרם הפטיסייר
500 מ"ל חלב
2 חלמונים של ביצים גדולות
6 כפות סוכר
40 גר' קמח תירס
1 כף תמצית וניל
שכבה עליונה – תותים ופירות יער
200 גר' תותים
100 גר' פירות יער
אבקת סוכר
הוראות הכנה
נתחיל בקרם הפטיסייר
1. הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל והקציפו אותם בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
2. חממו את התערובת במיקרוגל למשך כ-3 דקות.
3. פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת. חממו למשך כ-2 דקות נוספות.
4. הוציאו את התערובת מהמיקרוגל, ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.
5. כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.
6. אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת. שמרו בצד להמשך.
להכנת בצק העלים
1. חממו מראש תנור בחום של כ-200ºC.
2. פרסו את בצק העלים, ובעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים, 3 לכל קרמשניט, ודקרו אותם בעזרת מזלג.
3. סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה, ועליו תפזרו מעט סוכר.
4. הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור). זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.
5. אפו בתנור למשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).
6. לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.
בזמן שהבצק נאפה בתנור, זה הזמן להכין את התותים עם תותי יער.
1. שטפו את התותים. חתכו אותם לחתיכות קטנות וערבבו עם סוכר וקמצוץ פלפל שחור.
2. הניחו את התותים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר יימס.
3. הוציאו את התותים מהנוזל והניחו בצד להמשך. (ניתן לשמור גם את הנוזל לצורך קישוט)
הגיע הזמן… לשוקולד
1. שברו את השוקולד לחתיכות, שימו אותן בקערה והמיסו באמבט מרים או במיקרוגל.
2. אם בחרתם במיקרוגל, זכרו שהשוקולד עלול להישרף בקלות. כוונו את המיקרוגל לדקה אחת ולטמפרטורה הנמוכה ביותר, לאחר מכן, בדקו אם השוקולד הומס. אם לא, ערבבו והחזירו למיקרוגל למשך 30 שניות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לגמרי וזכרו לערבב בכל פעם. כאשר השוקולד מוכן, הוסיפו חלב והניחו בצד להמשך.
כאשר הכול מוכן, נתחיל בהכנת מילוי הקרמשניט
1. פרשו בצק עלים, עליו שימו את קרם הפטיסייר. השאירו את מרכז הבצק ללא קרם.
2. שימו כפית תותים במרכז הבצק.
3. פרשו שכבה נוספת של בצק עלים ובצעו את הפעולות פעם נוספת.
4. את השכבה השלישית והעליונה כסו עם כפית שוקולד. פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט וקשטו בעזרת פירות יער ואבקת סוכר.
5. חזרו על התהליך בהכנת הקרמשניט הנוספים.
הערות
– את המתכון ניתן להכין בזמן קצר. תוכלו להכין את בצק העלים וקרם הפטיסייר יום קודם לכן, במקרה כזה תצטרכו לשמור אותם בקופסת אחסון במקרר.
– קיימת האופציה להשתמש בתותים לקישוט במקום בפטל.
– תבניות בצורת עיגול חייבות להיות בעלות קוטר של 7 ס"מ בערך. אם תעשו שימוש בתבניות גדולות יותר, תצטרכו 2 דפי בצק עלים במקום 1.
– תוכלו לאפות את בצק העלים כמו שמתואר במתכון, כאשר הוא כבר חתוך. או לאפות את הבצק שלם ולחתוך אותו לאחר האפייה, כאשר הוא יתקרר. אם תבחרו לאפות את הבצק כיחידה אחת, מומלץ לחתוך אותו באמצעות סכין בעלת שיניים חדות.
באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
קרדיט צילום: טקה סטודיו