החטיפים הקרירים

37 0

הם שוב פה: חמים וארוכים מתמיד, ימי הקיץ הישראלי שממיסים את מצב הרוח  ומשאירים אותנו עם חשק תמידי למשהו קר. שלושה מתכוני שלגונים מקוריים וקלילים: ארטיק תה ירוק ופירות יער, גלידת לימון על מקל ושלגון רום ופירות ירענן ויפתיעו את החיך 

ארטיקי תה עם פירות יער

רכיבים

125 גרם סוכר

25-30 גרם תה ירוק או 5 שקיות תה

1 ליטר מים

250 גרם פירות יער אדומים

1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון

הוראות הכנה

ממלאים סיר במים רותחים מוסיפים תה, ג'ינג'ר טחון וסוכר, מערבבים במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס ומורידים מן האש.

ממלאים תבנית ארטיק בתערובת הגרגרים האדומים ויוצקים את התה. מניחים את מקלות השלגונים מצננים לטמפרטורת החדר ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

גלידת לימון על מקל

רכיבים

400 מ"ל חלב מרוכז

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצה 35% שומן חלב

200 מ"ל מיץ לימון

מעט מלח

2 כפיות קליפת לימון

הוראות הכנה

הקציפו בקערה את השמנת המתוקה והחלב המרוכז יחד עם מעט מלח והוסיפו לתערובת את קליפת הלימון.

כאשר כל המרכיבים מעורבבים היטב הוסיפו מיץ לימון, ערבבו שוב והניחו בצד למשך 20 דקות עד שהתערובת תהפוך לסמיכה.

כאשר התערובת מוכנה, מיזגו אותה לתבניות הארטיקים והקפיאו אותם למשך 4 או 6 שעות לפחות. שטפו את צדי תבנית הארטיקים מתחת למים חמים על מנת שתוכלו להוציא אותם מהתבניות ולאכול.

שלגון רום ופירות

רכיבים

500 גרם פטל

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

2 כפות מיץ ליים

40 מ"ל רום

הוראות הכנה

ראשית יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים: מכניסים לסיר את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מביאים את התערובת לכדי רתיחה ונותנים לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה, מסירים מן האש ושומרים את הסירופ לאחר כך.

מוערכים את הפטל ומסננים עם מסננת על מנת לברור את הזרעים, מערבבים את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר. מוסיפים את התערובת לסירופ ומערבבים היטב את כל החומרים, ממלאים את תבניות הקרטיבים ושמים במקפיא למשך 12 שעות לפחות.

כדי מנת לחלץ מן התבנית שטפו את צדי התבנית מתחת למים חמים.

בשיתוף מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

קרדיט צילום: Teka Studio

Related Post

חגיגה בלקנית!

Posted by - 27 באוגוסט 2024 0
מתכון גלדי בצל ממולאים חמוצים מתוקים באדיבות השף גיל אבירם והמותג סולתם. הכנה ראשונית של הבצל: לוקחים 6 בצלים עם…

קינוחים מרעננים ומקוריים

Posted by - 29 ביולי 2020 0
כשהטמפרטורות בחוץ מאמירות, ותחושת גל שני של הדבקה משאיר רבים בבית אין זמן מתאים יותר להתנסות בקינוחים קרירים ומקוריים –…

לטגן או לא לטגן – זו השאלה?

Posted by - 4 בדצמבר 2018 0
חנוכה כבר כאן, כשעל הפרק עומדות הלביבות והסופגניות. אז מה עושים עם כמות השמן האדירה? נועה פרומן, מומחית לנטורופתיה ותזונה…
כלי נגישות