הדרך להתחמם עוברת בבטן ארוחה חורפית מנחמת לימים הקרים החורף כבר כאן, או בשמו השני עונת ה"למי יש כוח לצאת מהבית בקור הזה?", ואם גם אתם מזדהים ומתכננים להכניס את הבילויים הביתה, למה שלא תיהנו מארוחה טובה ומחממת? שלושה מתכונים שיעשו לכם טוב על הלב וטעים בבטן – מסטייק טופו לפולנטת פטריות וירקות ועד למשקה החורפי האהוב והקלאסי – פמפקין לאטה
"סטייק" טופו
מרכיבים: לסטייק "טופו":- 1 חבילת טופו- 3 כפות רוטב סויה- 2 כפות רוטב ברביקיו- 2 כפות שמן זית- 1 כפית פפריקה מעושנת- פלפל שחור טחון- טימין יבש- רוזמרין יבש לקולסלאו: חצי כרוב2 גזרים½ תפוח1 פרוסת בצל4 כפות מיונז טבעוני1 כף חרדל דיז'ון1 קורטוב של חומץ תפוחים
הוראות הכנה: חותכים את הטופו לשתי פרוסות ("סטייקים") מלבניות ועוטפים אותן בנייר סופג. מכינים את הרוטב עם שאר המרכיבים ומשרים בו את הטופו למשך 30 דקות. לאחר מכן, מניחים את הסטייקים על המנגל ומבשלים אותם משני הצדדים עד להזהבה. עבור סלט הקולסלאו, קוצצים דק את כל הירקות וחותכים את התפוח לקוביות. מכינים את הרוטב עם שאר המרכיבים. מוסיפים את הירקות והתפוח ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד מלח במידת הצורך.
פולנטת ירקות ופטריות
מרכיבים: 100 גרם פולנטה200 מ"ל ציר ירקות או מים100 מ"ל חלב סויה1 כפית אבקת שום1 כפית אבקת בצלאגוז מוסקט מגורר טרי1 קורט פלפל לבן גרוס1 קורט שמן זית כתית מעולהמלח50 גרם שמרי בירה (לא חובה)לירקות צלויים:צרור עגבניות שרי100 גרם פטריות1 בצלשמן כתית2 כפות רוטב סויה1/2 כוס יין לבן מלח אורגנו
הכנה: שוטפים וחותכים את הפטריות ועגבניות השרי ופורסים את הבצל דק. מניחים את כל המרכיבים מלבד העגבניות בתבנית לתנור, מוסיפים קורט שמן, את היין ורוטב הסויה ומתבלים בקורט מלח. מערבבים היטב ואופים במשך 30 דקות ב-180 מעלות צלזיוס, תוך ערבוב מדי פעם. לאחר 15 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי. להכנת הפולנטה הקרמית, מחממים את כל המרכיבים הנוזליים במחבת. לפני שמגיעים לרתיחה מוסיפים את הפולנטה ושאר התבלינים ומבשלים על אש בינונית 10 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ. מגישים את הפולנטה הקרמית חמה בשתי קערות ומקשטים בירקות הקלויים ובאורגנו.
פמפקין לאטה
מרכיבים: 250 מ"ל חלב צמחי2 כפות מחית דלעת1/4 כפית תבלין דלעת1 כפית קינמון טחון1 ציפורן טחון1 כפית אבקת ג'ינג'ר½ כפית אגוז מוסקטקורט פלפל ג'מייקני1/2 כפית תמצית וניל1 תמר מג'הול מגולען100 מ"ל תה צ'אי או אחר לפי הטעם
הכנה: להכנת המחית חותכים 300 גר' דלעת לקוביות ואופים במשך 30 דקות ב-180º ולאחר מכן מרסקים לכדי מחית.להכנת תבלין הדלעת מערבבים קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ופלפל ג'מייקנימערבבים את החלב הצמחי עם מחית הדלעת, התמר, הוניל, תערובת התבלינים ותה הצ'אי
המתכונים בשיתוף מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה