קדנציה חמישית לפיירברג איכר. כ-50% מבעלי זכות ההצבעה הגיעו לקלפיות בראש העיר תמכו 38,978 מצביעים שהיוו 48.2% מכלל המצביעים לראשות העיר.
פירושו של דבר ניצחון של ראש העיר כבר בסיבוב הראשון.
שטבון במקום השני עם 21,612 מצביעים המהווים 26.7%
עופר אורנשטיין עם 9,095 מצביעים המהווים 11.2%
אפרים בולמש עם 6,342 מצביעים המהווים 7.8%
הרצל קרן עם 4,806 מצביעים המהווים 5.9%.
ביום שלישי, בשעות הצהריים במטה מרים פיירברג איכר שידרו הרבה לחץ. היו שאמרו שהקהל הדתי שהגיע בהמוניו לקלפי נותן את קולו ליוני שטבון במאבק לרשות ולטענתם מדובר ב"בגידה".
מה שגרם לכל הפעילים במטה לצאת לשטח. במחנה שיטבון שידרו אופטימיות רבה ובעיר דיברו על סיבוב שני.
בסופו של יום תחזיות לחוד ומציאות לחוד, מרים פיירברג איכר גמרה את הסיפור כבר בסיבוב הראשון עם 48.2%, ותחל את הקדנציה החמישית שלה כראש עיריית נתניה.
לתוצאות השלכות רבות. כבר עתה ברור כי יוני שיטבון, עופר אורנשטיין ואחרים מכוונים לבחירות הבאות ויש להם הרבה זמן להיערך לכך.
פיירברג איכר יצאה למאבק הזה, מתוך ידיעה שזהו ניצחונה המתוק ביותר. לאחר מה שעברה בשלושת השנים האחרונות. כזכור ראש העיר עדיין ממתינה להחלטת הפרקליטות, מה שלא מנע ממנה להיאבק כאילו מדובר במערכה הראשונה שלה.
ל"השבוע בנתניה" אמרה ראש העיר: "יצאתי לסיבוב הזה, כאילו זו הפעם הראשונה שאני רצה לראשות העיר עם הרבה רצון נחישות… יש לי עוד הרבה מה לעשות בתפקיד. אני מודה לתושבי נתניה על האמון הרב שנתנו בי".
התוצאות מוכיחות כי תושבי העיר, התעלמו מהמאבק המשפטי של ראש העיר ואמרו את דברם בקלפי, שם ניצחה פיירברג–איכר כבר בסיבוב הראשון ובגדול.
מנגד, אי אפשר להתעלם מהתוצאות הראויות אליהן הגיעו המתמודדים האחרים ובראשם יוני שטבון.
שם קיוו לגרור את המאבק לסיבוב שני, ולחבור יחד לשאר המועמדים לרשות בכדי לנצח את ראש העיר.
ומכך חששו מאד גם במטה פיירברג – איכר, ולא לחינם נשארו דרוכים עד שעות הבוקר המוקדמות של יום רביעי. כשהתוצאות הפכו לסופיות, נשמעה אנחת רווחה גדולה. החיוכים השתלטו על מטה הבחירות במלון "שלמה המלך" בנתניה.
מרים פירברג איכר תחל את הקדנציה החמישית ותחל כבר בימים הקרובים בהרכבת הקואליציה.
לדעתי, במקביל, שטבון, אורנשטיין ואחרים כבר בבוקר יום רביעי, החלו את המסע לבחירות הבאות ומקורבים ליוני שטבון אף הדגישו שאין לו כוונה להרפות.
הצלחה למפלגות הדתיות
המפלגות הדתיות הן אלו שיכתיבו את הקצב בקדנציה הבאה.
על פי נתוני ועדת הבחירות אחוז ההצבעה היה כ-50%. גבוה מהבחירות הקודמות בכ-10% אך עדיין נמוך, כאשר מדובר ביום שבתון. 50% מצביעים פרושו של דבר שבסקטור הדתי הייתה היענות של כ-80%. בעוד הדתיים רצו להצביע. הסקטור הדתי קיבל את "צו השעה" מהרבנים המובילים והצביע ברגליים עם הפתק הנכון להם בקלפי.
החילונים הלכו לבלות. לכאורה לפני הבחירות, הרשתות החברתית "געשו". אך בפועל זה נגמר שם. כל המחאות והקולות לא הגיעו לקלפי.
זה משתקף היטב בתוצאות הסופיות.
למרים פיירברג-איכר ברור שלא תוכל להרכיב קואליציה בלי הדתיים ופירושו של דבר שמי שחלם על נתניה חילונית. חלם באספמיה.
מה גם שגם מפלגות שאינן משויכות לסקטור הדתי, יתמכו מבפנים ומחוץ לקואלציה בכל נושאי השבת שכן שטבון הינו חובש כיפה, כמו גם מחויבותם של "כולנו" לרב שקד ועופר אורנשטיין שזיקתו לדת ידועה. אם נחבר את המפלגות הדתיות בנוסף למפלגות עם זיקה לדת הרי שמרים פיירברג – איכר חייבת את המפלגות הדתיות , וממש לא צריכה את החילוניות ובכל זאת – היא תדע לנווט את הקואליציה ואת המשמרת הבאה שלה כראש עיר לסטטוס קוו, בו יהיה מקום לכולם.
לא מן הנמנע שטלי מולנר, אחת ההפתעות הגדולות של הבחירות תקבל טלפון שיקרב אותה לקואליציה.
מולנר אמרה ל"השבוע בנתניה": "אינני פוסלת את האפשרות הזו. טובת נתניה מעל הכל".
איך תראה הקואליציה הבאה?
15 מפלגות ישתתפו במועצת העיר. (ראה טבלת הקולות למועצת העיר)
פירושו של דבר שמרים פיירברג- איכר תוכל לבנות קואליציה רחבה ביותר מה שיהפוך את ישיבות מועצת העיר לכמעט לא רלוונטיות, על גבול השעמום. הקלפים כולם בידיה של ראש העיר. מבחינתה תוצאות הבחירות באו בהזמנה. הרבה מפלגות קטנות ואף לא אחת גדולה ומאיימת.
מלאכת הרכבת הקואליציה תוטל בידיו של עו"ד יוסי מכלוף שכבר אמר ל"השבוע בנתניה" כי יפנה לכל המפלגות שנכנסו למועצה, כדי לשמוע ולהשמיע. לא מן הנמנע כי גם טלי מולנר ועופר אורנשטיין יהיו חלק מהקואליציה.
בעוד מלאכת הרכבת הקואליציה נראית פשוטה וקלה הרי שהסיפור הגדול יבוא דווקא מהמינויים בתוך הקואליציה באשר לסגנים.
כאן צפויות להיות התחשבנויות והרבה מאבקי כוח ואגו.
כידוע, בעירייה היוצאת יש ארבעה סגנים בשכר וסגן נוסף בתואר.
נתניה לאן?
השליטה המובהקת של ראש העיר בקואליציה והעובדה שהמפלגות הדתיות התחזקו בעוד המפלגות החילוניות נחלשו הופכים את הקדנציה הבאה של עיריית נתניה לכמעט ברורה.
ראש העיר תנווט, תחליט ותוביל את העיר לסטטוס קוו ויהיה מקום לכולם.
הדתיים שמאוד חששו, נרגעו ומבינים שמה שהיה הוא שיהיה. העיר לא תהפוך לחילונית.
מנגד, המפלגות החילוניות שלא הצליחו להרים ראש בבחירות ישתלבו בשיטת החיה ותן לחיות. מרים פיירברג איכר אמרה לא פעם שכולם צריכים להכיל את כולםֿ נתניה אחת אהבה אחת ולמעשה זה אומר הכל.
בסיכומו של יום הבחירות, כ-84,000 איש הצביעו בבחירות לראשות העיר. קולות החיילים לא נספרו עד לסגירת הגיליון. מדובר בכ-2,000 מצביעים. בדרך כלל בקולות החיילים פסילות רבות כך שמי שמיותר לבנות על הצבעות החיילים שישנו את התמונה למעט שינויים קלים.
ובנושא הסטטוס קוו אסכם כי כמו שבטנק יושבים חייל דתי, חילוני, אשכנזי וספרדי וכאוגדה אחת אנו מנצחים את אויבנו כך גם בנתניה יש מקום לכולם מתוך בניית גשרים ולא חומות.