בחדרה מציינים את שבוע הבטיחות ברשת בשורת אירועים המיועדים לילדים ובני נוער וכן להורים ולאנשי מקצוע, למניעת בריונות ברשת וזיהוי מצבי מצוקה.
בחדרה מציינים את שבוע הבטיחות ברשת במספר אירועים המיועדים לילדים ובני נוער וכן להורים ולאנשי מקצוע. הפעילות מתקיימת בשיתוף עיריית חדרה, העמותה העירונית "פנאי העיר", והתוכנית "עיר ללא אלימות" של המשרד לביטחון פנים.
בין האירועים מתוכננות הרצאות להורים, כולל באמהרית, וכן הצגות לתלמידים והוריהם. כמו כן יצאה העירייה בקמפיין חוצות למניעת בריונות ברשת.
בנוסף תתקיים הכשרה לאנשי מקצוע, וזאת מפגשים שהתקיימו ברמה העירונית, ובמהלכם עלה הצורך של אנשי מקצוע בכלים להתמודדות בנושא מול ילדים ובני נוער.
בחשיבה משותפת של אגפי החינוך והרווחה בעירייה, ושל "פנאי העיר" והתוכנית "עיר ללא אלימות", תתמקד ההכשרה ביצירת כלים פרקטיים בעבודה עם ילדים ונוער בנושא בריונות ברשת, וכן הצגת הפורום הדיגיטלי "שומרים על הילדים ברשת", פורום של אנשי חינוך, מטפלים, יועצים, משפטנים ואנשי דעת קהל.
הפעילות לעידוד שימוש בטוח, נבון ואחראי ברשת בקרב ילדים ובני נוער, מתקיימת בחדרה באופן שוטף. במסגרת שבוע הבטיחות מתקיים מערך אירועים ופעילויות להעלאת המודעות של הציבור לגלישה בטוחה ברשת ומניעת בריונות וסכנות ברשת, תוך חיזוק נורמות התנהגות ראויות ברשת. כל זאת במטרה לחדד את המודעות של תלמידים, הורים ומורים לזיהוי מצבי מצוקה ברשת.
לדברי מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" בחדרה, דבורה עמר, המשרד לביטחון פנים זיהה את הצורך והקים את המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת.
מדובר במערך אזרחי-משטרתי ייחודי המשלב פעילות אכיפה עם פעילות טיפולית-חינוכית על מנת להבטיח את ביטחונם של משתמשי הרשת, ובראשם קטינים. המטה הלאומי פועל ליצירת סביבה בטוחה עבור ילדים ובני נוער במרחב המקוון, לרבות ברשתות החברתיות, ולחיזוק תחושת הביטחון האישי של הציבור ברשת.
במסגרת זו נפתח מוקד 105 הפועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, המאויש במומחים שהוכשרו לתת מענה מידי וסיוע ראשוני במצבי פגיעה ברשת, כולל שיימינג, קבוצות שנאה, פוסטים, תמונות וסרטונים פוגעניים, סחיטה באיומים ועוד.
הפנייה למוקד 105 ודיווח על פגיעה, מהווה הגשת עזרה ולעתים אף הצלת חיים.