שר המורשת, עמיחי אליהו וצוותו, הגיעו בשבוע האחרון לביקור עבודה בנתניה.
השר פתח את ביקורו בפגישה אישית שקיים עם ראש העיר, מרים פיירברג איכר ובהמשך סקר בפניו מנכ"ל העירייה, יורם כהן, את מאפייני העיר, את האתגרים שאיתם היא מתמודדת ובצד זאת – את הגידול המבורך באוכלוסייה בנתניה, את היקפי קליטת העולים ואת היקפי תוכניות הפינוי-בינוי בעיר שהביאו את העיר להיות מדורגת במקום הראשון בארץ.
ראש העירייה ציינה בדבריה את היעדר המנופים הכלכליים בעיר ואת חסרון התקציבים בעקבות זאת וכן את היותה של נתניה מוקפת בשלוש מועצות מקומיות חזקות השואבות אליהן אוכלוסייה חזקה ומתחרות עם נתניה על אזורי התעסוקה.
בתום הסקירה הציגו הדוברים השונים את הצרכים הנחוצים לפיתוח ולטיפוח ערכי המורשת בעיר. רוני דותן, מי שהביא לעיר את הקרון האותנטי מאושוויץ המוצב באתר ההנצחה והגבורה של העיר ציין כי הקרון הייחודי ששימש את הנאצים בשינוע יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה, זקוק לשיפור ושימור וכן להנגשה דיגיטלית למבקרים.
חווה אפל, מנהלת מוזיאון נתניה התייחסה לבית הכנסת המיתולוגי 'שונה הלכות' מראשוני המבנים בנתניה, המצוי על השביל ההיסטורי של העיר
חווה אפל: "מעבר לעובדה שבית הכנסת הינו אחד המבנים הראשונים בנתניה, הוא עדיין מהווה אבן שואבת לקהילות השונות בנתניה המקיימות בו אירועים שונים. בית הכנסת פותח את שעריו לכל העדות וכולן מרגישות שייכות למקום המיוחד כל כך. כמו כן בתי ספר רבים (בעיקר ממלכתיים) מגיעים אל בית הכנסת מכל רחבי העיר כדי לציין את אירועי בר ובת המצווה". נמסר כי גם מבנה זה זקוק לשיפוץ וכך גם לגבי מוזיאון בית הבאר, בית לנדא וכן נתבקש מימון לאירועי מורשת.
השר עמיחי אליהו הבטיח לבדוק את הצרכים ואת העלויות הנדרשות והפנה את העיר לקולות הקוראים שהמשרד מפרסם בנושא, לטובתם של הערים והיישובים השונים.
בישיבה נכחו סגנית ראש העיר, עו"ד שירי חגואל סיידון, סגן ראש העיר ים מאיר קרן וחבר המועצה דני בשארי.