חשיבות ברית מילה ביהדות
ברית מילה היא מצוות עשה שצריכה להיעשות שמונה ימים לאחר לידת התינוק, והיא בין שתי מצוות עשה יחידות שהדין למי שלא מבצע אותן מבחינת היהדות הוא כרת.
ברית המילה מסמלת את הברית בין אלוהים לעם ישראל, אולם כדאי לדעת שגם אם יהודי לא עבר ברית מילה הוא נחשב יהודי לעומת אדם שמתגייר שלא ייחשב יהודי אם הוא לא עבר ברית מילה.
במהלך הברית ההורים ייתנו לתינוק את השם שבחרו לו.
ברית מילה לפי הרפואה
הזמן של גיל שמונה ימים לביצוע המילה הוא טוב מבחינה רפואית כי אז בדרך כלל התינוק כבר עבר את השלב של הצהבת שקורה להרבה מאוד תינוקת ומצד שני הסבל שלו מביצוע המילה לא יהיה קשה מידי בגלל גילו הצעיר.
על פי הרפואה כמות הזיהומים שקרו לתינוקות בעקבות ברית מילה היא קטנה מאוד ולכן אפשר לעשות את הברית בכל מקום שרוצים, אבל יש חשיבות שהמוהל יהיה בקיא ומיומן על מנת שהתינוק לא יפגע, ומומלץ לבחור במוהל שעבר וסיים קורס מהילה במקום טוב.
למוהל אסור לבצע הרדמה לתינוק אבל הוא יכול לשים חומר מאלחש שיעזור להפחית את הכאב של התינוק.
המלצות רפואיות בנושא
אסור להאכיל את התינוק סמוך לזמן המילה בערך רבע שעה לפני, כן מומלץ להאכיל אותו כשעה לפני הברית ושעה אחרי הברית, אבל אין כל בעיה להאכיל אותו מיד לאחר המילה.
אפשר ואף מומלץ להביא סירופ אקמול לתינוק אם הוא בוכה מכאבים שיכולים להימשך בדרך כלל ב24 השעות הראשונות שלאחר ביצוע המילה.
כדאי לשים לב למתן שתן של התינוק לאחר כמה שעות שיראה שהכל בסדר, ומומלץ לשים לתינוק חיתול מבד בימים שלאחר הברית ולא חיתול רגיל על מנת שהוא לא ידבק למקום החיתוך.
בנוסף חשוב לבדוק שהדם נעלם אחרי מספר ימים ובמידה והוא נמשך צריך להתייעץ עם רופא או מוהל.
ובכל מקרה מומלץ להזמין מוהל מקצועי שעבר קורס מהילה מקיף ויוכל ללוות גם מספר ימים לאחר ביצוע הברית.
הזמנת מוהל לברית מילה
למרות שהמוהל לא חייב להיות עם תעודות המוכיחות את המקצועיות שלו או להחזיק ברישיון מתאים מומלץ מאוד לבחור מוהל לברית שלמד היטב את ההלכות של ברית מילה ובמקביל את הלימוד הרפואי והמעשי של המילה.
קורס מהילה טוב יקנה למוהל את כל הכלים שהוא דרוש להם לצורך ביצוע המילה.
בסיום הקורס המוהל יקבל תעודת הסמכה לכך שהוא סיים את הקורס תוך שמירה על התנאים שלו ובכך ההורים יוכלו להיות רגועים שהתינוק שלהם נמצא בידיים טובות ושלא יגרם לו חלילה נזק.
מנהגים כלליים לאחר הברית
לאחר הברית נהוג שהמוהל טובל את המוצץ של התינוק ביין והדבר עוזר לתינוק להירגע.
בהרבה מקומות נהוג שהסנדק- האדם שהחזיר את התינוק במהלך ביצוע הברית יברך את האנשים שהשתתפו בברית ומעוניינים בכך, בחלק מהמקומות נוהגים שגם המוהל מברך את משתתפי הברית שרוצים בכך.
תמונה באדיבות pixabay