משבר בתי החולים הציבוריים נותן את אותותיו. הפעילות האלקטיבית במערך המכונים ומרפאות החוץ וכן הפעילות הניתוחית לניתוחים שאינם דחופים, בבי"ח לניאדו – נפגעו. נתוני השבוע האחרון מלמדים כי כ-35% מהפעילות במערך המכונים ומרפאות החוץ נדחו לתאריך לא ידוע. כמו כן, כ-50% מהפעילות הניתוחית שאיננה דחופה נדחתה גם היא לתאריך לא ידוע.
מר נדב חן, מנכ"ל לניאדו מסביר "אנחנו מחויבים לשמור על מלאי החירום שלנו עבור טיפולים מצילי חיים. במשבר התקציבי בו נתון בי"ח לניאדו, יחד עם שאר בתי החולים הציבוריים, נעצרו אספקות של תרופות, ציוד מתכלה ועוד. המשמעות של עצירת האספקות הינה צמצום הפעילות שאיננה דחופה. אני, כמנכ"ל בית חולים במדינת ישראל, חש בושה שאני נאלץ להורות על צמצום הפעילות בעקבות בעיות תקציב. אני קורא לראש הממשלה ושר האוצר להתערב מידית במשבר".
הסתיימה ללא תוצאות פגישת מנהלי בתי החולים הציבוריים עם האוצר
צעדי המחאה יוחרפו בימים הקרובים
פגישת מנהלי בתי החולים הציבוריים עם משרד האוצר הסתיימה כעת ללא תוצאות. גם בשעה זו במשרד האוצר לא מסכימים להבטיח את פעילות בתי החולים, אפילו לא לשנה אחת.
האוצר מסרב לתת מענה לצרכים המיידיים ושולח את בתי החולים לקושש תרומות כדי לתת טיפול רפואי נאות ל 2.5 מיליון תושבי ירושלים, בני ברק, נתניה ונצרת.
צעדי המחאה יוחרפו ובימים הקרובים תיערך הפגנת המונים בירושלים.
מנהלי בתי החולים קוראים לראש הממשלה להתערב באופן מיידי ולסיים את המו״מ.
מנכ״ל שערי צדק פרופ' עופר מרין נפגש במהלך היום עם מזכיר הממשלה ומ״מ מנכ״ל משרד רה״מ צחי ברוורמן לדיון על צרכי בתי החולים הציבוריים ועל המשך הצעדים הצפויים.